in

Rap beef in Suriname! Tatoo, Cray-C vs. James Francis

Het is deze week even goed onrustig geweest in “hip hop land”.  Via Facebook daagde de rapper Cray-C collega rapper Tatoo Wendell J Gefferie uit tot een rap battle. Wendell J Gefferie reageerde met “Ooh Cray-C you finally grew some balls. Ik reageer later op je uitdaging, ik ben even bezig met grote mensen dingen.” De reacties van fans en volgers over de opkomende beef tussen de twee waren opgewonden. Zo gaven ze aan ready te zijn om te zien hoe Tatoo Wendell J Gefferie, Cray-C kapot zou gaan maken in de rap battle. Een paar uur later plaatste Tatoo Wendell J Gefferie een video met de volgende mededeling: “Iedereen die me kent weet dat als het om bars, lyrics en hip hop gaat….. dan heb je mijn aandacht. Of dit de grootste rap battle word van Suriname ligt aan jezelf, maar ik heb niets te bewijzen. Check de grafsteen prijzen cause you’re about to die”!

Later in de week plaatste James Francis een Facebook update waarin stond: “Dat rappers boven 30 nog denken dat zij de Surinaamse Crown dragen, is echt lachwekkend.” In de comments wist men gelijk over wie deze statement ging. Niet veel later werd er een ‘brutale' diss track gedropt als reactie op de dis '30' van  “the old heads' zoals hij ze noemt.

James Francis

Backstage sprak James Francis om zijn kant van het verhaal te horen. In een kort gesprek liet James weten dat hij thuis zat toen hij de video op zijn tijdlijn voorbij zag komen.

Hij was “Shook”. Niet direct om de video, maar meer om het perspectief van het publiek, dat volgens hem verkeerd was. “Ik ben in Suriname opgegroeid, maar ik was altijd anders.” Hij zat namelijk op een Amerikaanse school. Volgens James was dat voor mensen in Suriname moeilijk te begrijpen. “In Suriname vinden ze dat je doet alsof je iemand bent die je niet wilt zijn.” James had er genoeg van en vond dat het tijd was om zijn zegje te doen.

Crazy G

Volgens James is de beef ontstaan door “één van die oudere rappers” die een filmpje op Facebook plaatsten waarin hij vertelde over de geschiedenis van Hip Hop in Suriname en over de rap battles van vroeger. James besloot hier op te reageren via Facebook en zei “Dat rappers boven 30 nog denken dat zij de Surinaamse Crown dragen, is echt lachwekkend.” Hij zei dit omdat hij vindt dat er jonge artiesten zijn die weten waar ze over praten in hun muziek. “Deze oude guys hebben wel gedaan wat ze hebben gedaan, maar dat was toen en dat was de kroon van toen die ze dragen en niet van nu.” Hij vindt zelf dat de beef veel groter geworden is dan het had gehoeven.

Cray-C

“Ik vond het echt slecht”  is James zijn commentaar over de disstrack die tegen hem gemaakt is. Hij zat in de auto met Gers Pardoel en zette de track op. “What the fuck is dit man, this is some outdated shit” dacht hij toen hij de track hoorde. “Lachwekkend”

Volgens James is de beef puur ontstaan omdat “die oldheads” iets tegen hem hebben. Hij zegt dat het duidelijk is dat ze hem niet mogen o.a door dingen die ze over hem zeggen. Hij krijgt dingen te horen van ‘faggot' tot crop top wearing' “Het is zo persoonlijk and I don’t think I really did anything in their eyes but they’re just looking for something. Zo reageer je niet, ik ben 21 en die gasten zijn allemaal veertig, chill!.”

Tattoo Wendell J Gefferie

James plaatste ook een Facebook update over het feit dat vroeger rappers geen geld verdienden en dat het tegenwoordig wel mogelijk is. Volgens James hebben zij het bericht zelf zo opgevat. “De evolutie is dat er nu geld gemaakt word, dus we kunnen niet zeggen dat in de tijd van nu mensen hun muziek gebruiken om geld eraan uit te geven.” Maar volgens hem heeft de oudere generatie er moeite mee om dat in te zien.

James vindt het echter niet nodig dat de beef opgelost wordt. “Ik hoef toch niet met ze te werken dus het boeit me ook niet. Dit is hoe de situatie is en ik ben ze niets schuldig”!

Enver Panka

What do you think?

3 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Luister naar Dave East en Styles P nieuwe joint project ‘Beloved’

PENGHU dropt de video voor “Courtesy”