Connect with us

Backstage Bastards

Rap beef in Suriname: Tatoo vertelt zijn kant van het verhaal

News

Rap beef in Suriname: Tatoo vertelt zijn kant van het verhaal

Afgelopen week hebben we James Francis zijn kant van het verhaal gehoord over de beef tussen hem en o.a Tatoo. Ook Tatoo heeft zijn zegje gedaan en reageert inhoudelijk over de disstrack van de 21-jarige rapper.

Tatoo vertelt dat de beef tussen hem en James Francis is ontstaan door gebrek aan informatie. ‘De comment die James op zijn tijdlijn plaatste was in principe nergens op gebaseerd, want hij reageerde ergens op waar hij geen achterliggende informatie over had‘.

Tatoo werd van de week door fellow rapper Crazy C uitgedaagd tot een rap battle. Het ging er even om wie de hiphop kroon in Suriname draagt –  iets waar het kamp van Tatoo al geruime tijd over in gesprek is. ‘The crowd' op social media mengde zich in dit gesprek en sprak uit zich af te vragen waarom de kroon bij hun lag.

‘Ben ik nou een legend, of zei je dat omdat iedereen keek'

Volgens Tatoo heeft James in het verleden geroepen dat Tatoo een ‘legend' was en dat hij altijd respect voor hem en de rest van de 30+ rappers heeft gehad. Om dan vervolgens allemaal negatieve uitlatingen vanuit James te lezen, vond hij gek. In de eerste instantie nam hij niets persoonlijk, maar naarmate de reacties en verschillende meningen van anderen begonnen te vorderen voelde hij zich geprikkeld om ‘terug te reageren'. “Ik weet niet wat ik moet geloven van deze man. Ben ik een legend in jouw ogen of zei je dat gewoon omdat iedereen keek.” De diss track is gemaakt om te kijken wat James lyricaal kon doen. “Laten we maar eens kijken wat jij kan. Ben benieuwd wat iemand neer kan zetten die zo veel over ons te zeggen heeft en doet alsof wij niets om de jongere generatie geven. Want dat is natuurlijk onzin.” Vanuit dit punt is het allemaal een beetje uit de hand gelopen. Voor James dan, want Tatoo vindt zelf dat het voor hem goed afgelopen is. “Zolang dit maar verbaal blijft vind ik het oké.”

Hij deed het gewoon voor de shine

“Hij heeft het slim aangepakt, maar inhoudelijk vind ik het wel zwak.” Zegt Tatoo over de diss track die James Francis had uitgebracht. De track  is niet gebaseerd op feiten en dat is waarom Tatoo vind dat James Francis niet heeft delivered. “De informatie is gewoon verzonnen. Ik denk dat hij de pokoe heeft gemaakt om een beetje shine te krijgen.” Tatoo zegt dat niet meer zo actief is in de scene als vroeger, maar meer benieuwd was naar de uitkomst van een rap battle. Ook vond hij dat bepaalde comments gewoon niet door de beugel konden. “ Dus omdat ik over de 30 ben en niet echt een actieve carrière meer heb kan ik niet meer rappen?. Ik heb zelf niks meer te bewijzen, maar als je een diss track wilt horen dan kan dat nog.” Hij heeft dus verder ook niet meer de behoefte om nog meer tracks te schrijven richting James z'n adres.  “Hij mag verder maanden doorgaan als hij daar zin in heeft. Hij heeft dit toch enkel gedaan om zijn shine te pakken, dus wat dat betreft heeft hij z'n doel bereikt. Ik ben blij dat ik een handje kon helpen.”

Of de beef resolved kan worden is nog onduidelijk. “Als we de eerste keer gelijk solo waren gegaan hield het meteen op. Ik vind niet dat je na zo een negatieve gebeurtenis op dezelfde spirit door kan gaan. Verder heb ik heb er niet zoveel last van, hij heeft het op zichzelf afgeroepen”  zegt Tattoo. ‘Uiteindelijk hebben wij '30 plussers' een team kunnen vormen en als je ons dist moet je ons wel aankunnen'. 

Tatoo gooit meer olie op het vuur en heeft vandaag zijn diss track DUMB DUMB uitgebracht. Het is hier te beluisteren.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in News

Advertisement

Categories

Advertisement
To Top

Log in

You’ll be automatically logged in 5 seconds.

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Close
of

Processing files…