Maikal X is back! | Backstage Bastards
in

Maikal X is back!

7 jaar geleden kwam zijn laatste album “Genesis” uit en in 2015 een single in samenwerking met “The Partysquad”. Vanaf dat moment was Maikal X zo goed als van de (muziekale) aardbol verdwenen.  Maar nu is hij back met de single “One in Ten”!

Voor de mensen die hem nog niet kennen, Maikal X stond eerst bekend als Shyrock a.k.a. Rollarocka maar zijn echte naam is Michael Parkinson. Nadat hij zijn carriere startte als MC bij AmoLab volgde een 9-jarige periode waarin hij onderdeel was van de bekende groep  Postmen!

Hij heeft op veel grote Nederlandse festivals gestaan zoals o.a Pinkpop en Lowlands, maar met zijn hip-hop/reggae stijl heeft hij heel Europa weten te veroveren. Door de jaren heen wist hij verschillende awards in de wacht te slepen, waaronder een Heineken Crossover award, een Zilveren Harp en een Popprijs. Daarnaast heeft hij verschillende hits gescoord, zoals “Cocktail” en “You Wait”. Zijn debuut album “Documents” is meer dan 70.000 keer verkocht en wordt daardoor beschouwd als één van de best verkochte hip-hop/reggae albums in Nederland.

Nadat hij uit de groep Postmen is gestapt en een solo artiest is geworden, heeft hij zijn artiestennaam veranderd naar Maikal X. Door deze naam is hij niet meer verbonden aan zijn muziekale verleden maar juist aan zijn muziekale toekomst.  In zijn eigen woorden: “In the end it is not the name, but the music you bring out”

Toen hij nog door het leven ging als Shyrock heeft Maikal samen met DJ Waxfiend heel wat jaren Dancehall en Reggae events georganiseerd onder de naam “Jamrock”. Ze zijn begonnen met niets en hebben uiteindelijk voor elkaar gekregen dat er 4 keer per jaar een groot feest in Paradiso was, 2 keer per jaar een groot feest in de Hemkade in Zaandam en elke week een feestje in de Amsterdamse Brasil Bar. Hiernaast hadden ze elke week een Jamrock-radio show op FunX.

Luister hieronder nu zijn nieuwste single!

 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Era - Matje (prod. Keyser Soze) | Backstage Bastards

Era – Matje (prod. Keyser Soze)

Lethal Bizzle – Lessons (50 Cent tour) [Music Video] | Backstage Bastards

Lethal Bizzle – Lessons (50 Cent tour) [Music Video]