Connect with us

Backstage Bastards

Jah Hands Baas bezingt weer een mooi moment in zijn leven

Suriname

Jah Hands Baas bezingt weer een mooi moment in zijn leven

PARAMARIBO ─ Heerlijk is het, dat je in het leven genoeg momenten hebt om er iets van te maken of het roer drastisch om te gooien. Zo ook besloot oud Youth On Faya bandlid, Ostafarga Lynch, na een dikke tien jaar zijn band te verlaten voor iets nieuws. Hij bracht drie solo albums en enkele singles uit onder de artiestennaam Lynco Asher en is nu als helemaal herboren terug. Een nieuwe naam, een ontwikkelde sound en iets spiritueler. Eind januari keert hij terug onder de naam Jah Hands Baas met zijn nieuwe single ‘Delilah’, een reggaenummer met absolute hitpotentie.

Liefdesrelatie

Met zijn nieuwe single ‘Delilah’ bezingt hij een oude liefdesrelatie, die hem achterliet met een gebroken hart. De liefde tussen hem en de dame in kwestie leek bijna perfect, echter had de dame een andere agenda. Hij gaf haar alle liefde en aandacht en plotseling kapte ze de relatie af en stapte eruit. Het lover’s reggae nummer schreef Jah Hands Baas al in 2014, maar nu is pas het moment voor hem om het met het grote publiek te delen. Om `Delilah’ tot een oorstrelend kunstwerkje te maken werkte hij samen met een sterk team professionals bestaande uit Realdo Champion Sound, Bejamin Faya en High Time Pro.

Kwaliteit in aantocht

Met een videoclip van mooie kwaliteit in aantocht kan Jah Hands Baas een mooi stukje van Santigron en Santo Dorp zien. Hij neemt je mee naar een stukje cultuur in de vorm van dans en de mooie natuur van de omgeving. Een prachtig beeld van Suriname. Jah Hands Baas hoopt dat het nummer veel mensen aanspreekt en is benieuwd naar de reacties. `Delilah’ zal daarom ook over de grenzen worden uitgebracht. Jah Hands Baas ambieert een internationale muziekcarrière als trotse Sranan mang.

The best of both worlds

De 30-jarige reggaezanger groeide op in de twee mooiste werelden die Suriname kent, het dorpsleven tapse en het stadse. The best of both worlds, dus aan inspiratie geen gebrek. Vanuit Santodorp in Wanica maakt hij momenteel een doorstart in zijn muzikale carriére. Een carriére die in 1998 ooit begon met een spel van broko blik en in 2004 echt vorm kreeg in de band Youth on Faya. Niet alleen kon Jah Hands Baas een lekker toontje zingen, maar ook wist hij instrumenten als een drumset en de gitaar te bespelen.

Jah Hands Baas verliet het bandleven, had een korte solocarrière en besloot nu wat meer spiritualiteit in zijn leven toe te laten. Zijn talent ziet hij als een geschenk van de Almachtige en wil dit dan ook in zijn muziek laten weerklinken. Hij kreeg van de mensen om hem heen de naam Jah Hands Baas en de nieuwe artiestennaam was geboren. Zijn nieuwe reggae en dancehallmuziek moet een inspiratie vooral inspiratie zijn voor zijn eigen kinderen en de toekomstige jeugd. Hij hoopt echter ook dat luisteraars die muziek als kunstvorm weten te waarderen open staan voor zijn muziek en teksten over het echte leven en de liefde.

Er komen nog meer muzikale verrassingen van Jah Hands Baas dit jaar. Zo volgt er een album en een aantal videoclips en ook samenwerkingen met binnenlandse en buitenlandse artiesten staan op de agenda

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Suriname

Advertisement

Categories

Advertisement
To Top

Log in

You’ll be automatically logged in 5 seconds.

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Close
of

Processing files…