Connect with us

Backstage Bastards

Roberto ‘The G-Boss’ Banel wordt onderscheiden met ere medaille in zilver

Suriname

Roberto ‘The G-Boss’ Banel wordt onderscheiden met ere medaille in zilver

PARAMARIBO ─ Roberto ‘the G-Boss’ Banel, oprichter van G-Block Records en producent van vele Surinaamse muziekproducties, werd afgelopen donderdag in verband met de Srefidensiviering in Suriname gedecoreerd door President Desi Bouterse. Hij heeft dit te danken aan zijn bijdrage op muzikaal gebied als producent, muziekmaker, componist en arrangeur. Banel kreeg de onderscheiding van de ere medaille in zilver. 

 

“Ik vind het een hele eer. Ik had zo een hoogtepunt niet zien aankomen in 2018. Ik moet nog even de tijd nemen om het te laten bezinken, maar het is tof om uit handen van je president de eerste, maar ook een van de hoogste onderscheidingen te ontvangen”, vertelt Banel. De man die vele Surinaamse nummers tot een hit heeft weten te maken, is heel erg blij.

 

 

Het is voor Banel een waardevolle erkenning. Ondanks alle obstakels en negatieve dingen die op zijn pad zijn gekomen, zegt hij toch zijn beste beentje voor te hebben gezet. Daardoor kwamen de successen steeds op zijn pad. Een van ze is de SuMusic Awardshow die hij als initiatiefnemer en organisator dit jaar voor de zesde keer heeft kunnen laten plaatsvinden. “Als ik er geen geloof in had, was het niet zo ver gekomen.”

 

“Ik ga nu verder met mijn dagelijkse bezigheden en ik ga me harder inzetten meer te doen voor m'n land op het gebied van muziek. Ik hoop dat ik meer hoogtepunten kan bereiken en nog meerdere onderscheidingen mag krijgen over enkele jaren.” Banel is bekend van de hits ‘Sondro yu’, gezongen door Naomi Faerber en Newstyle, ‘Tu Hi Mera Dil’ van Nisha Madaran en ‘Kow Poloo’ van Bhingy. Dit zijn slechts enkele hits van G-Block Records.

Volg Roberto ‘The G-Boss' Banel op Facebook

Click to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Suriname

Advertisement

Categories

Advertisement
To Top

Log In

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy