Connect with us

Backstage Bastards

‘Strawberry Moon’ van Carter over zelfreflectie en zelfacceptatie

Suriname

‘Strawberry Moon’ van Carter over zelfreflectie en zelfacceptatie

PARAMARIBO ─ Muziek kan zorgen voor plezier, het maakt je kalm of vrolijk. Maar wist je dat muziek je ook kan helpen werken aan zelfreflectie en zelfacceptatie? Dat is in ieder geval wat de Surinaame zanger Carter wil vertellen met zijn zeven tellende ep ‘Strawberry Moon’. De artiest heeft bewust voor deze naam gekozen. Deze volle maan is er om de zoveel tijd. De laatste keer was dat in juni van het vorig jaar. Op deze dag heeft Jamey Reso, zoals Carter in het echt heet, iets heel bijzonders mogen ervaren. “Op deze mooie dag heeft een speciale persoon me het besef gegeven dat ik weer van mezelf en van anderen kan houden. Zij gaf me aandacht en het gevoel dat ik het echt waard was.” Dit heeft hem inspiratie gegeven om te gaan schrijven.

‘Strawberry moon’ is de tweede ep van Carter en kwam vorig week uit. De nummers zijn in het genre indie pop met electronische invloeden. De artiest heeft bewust gekozen voor een ep, omdat hij wil dat al zijn nummers goed tot uiting komen en goed beluisterd worden. En dat niet gewoon omdat hij bekendheid wil als artiest. “De nummers gaan over onderwerpen die je doen nadenken of je van jezelf kan houden en hoe je kan dealen met bepaalde situaties.” Nu is de ep online te verkrijgen. De artiest werkt eraan het ook op CD uit te brengen. Afgelopen week kwam de videoclip van ‘Paradise is canceled’, de derde track op deze ep, uit.

Ook met zijn CD-cover wil Carter een verhaal vertellen. Daarom heeft hij er bewust voor gekozen geen opschrift op te doen. Op de cover is een jongen te zien die zit op een balustrade van een balkon. Of hij gaat springen van het balkon of terug gaat naar binnen en het leven in de ogen gaat aankijken, dat bepaalt de luisteraar van deze ep zelf. “We zitten allemaal in een situatie tussen leven en dood. Maar kiezen zelf waar we voor gaan.” De zeven tracks die voorkomen op deze ep vormen allemaal een rode draad. Luister je naar ze, dan merk je dat je met zelfreflectie en zelfacceptatie te maken krijgt. “Ik probeer niet mijn muziek te verkopen, maar een statement te maken.”

Click to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Suriname

Advertisement

Categories

Advertisement
To Top

Log In

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy