in

Soozbaby “Ik kan mezelf vinden in muziek”

Soozbaby kwam lang the Backstage Office om te praten over hoe de zoektocht naar zichzelf en de zoektocht naar zijn muziek hand in hand liep. Om de muziek die hij maakt beter te begrijpen heeft hij eerst zichzelf beter leren begrijpen. Deze versie van Soozbaby bevalt hem wel!

Elton Soza is een 23 jarige artiest. Momenteel woont hij in Geel, Belgïe. Hij is altijd wel in aanraking geweest met muziek maar besloot pas op zijn 16e om er actief mee bezig te zijn. Samen met een paar vrienden was hij altijd aan het freestylen. Dit begon met Engelstalige rap. Hij heeft hiervan 3 tracks uitgebracht. Toen hij dat toch niet helemaal meer voelde maakte dit plaats voor Nederlandstalige rap. Op het punt dat hij van plan was zijn muziek serieus op te pakken verhuisde hij met zijn gezin Nederland naar België. Voordat hij verhuisde kwam hij in een dip terecht. “Het voelde alsof iedereen heel snel ging en ik een heel stuk trager met veel dingen.De manier waarop ik muziek maakte voelde ook niet meer goed.” Hij besloot een tussenjaar te nemen om zichzelf, zijn doelen en ambities terug te vinden. Zoals wel meerdere studenten meemaken duurde dit tussenjaar langer dan gepland. Hij besloot dat hij tijdens zijn verhuizing naar België zou nadenken over zijn leven en zichzelf ten positieve zou veranderen, pas dan zou hij zijn vrienden in Nederland bezoeken. 

Eenmaal in België begon hij met studeren. Naast het studeren heeft hij nagedacht over wat hij precies wilde in het leven. “Ik was zo bezig met mezelf. Ik ging voornamelijk kijken wat ik wil doen met mijn leven. Wat is beter voor mij, misschien moet ik achter de schermen bezig zijn.” Toen hij wat rustiger werd en deze vragen voor zichzelf kon beantwoorden vond hij dat het weer tijd was om zijn muziek op te pakken. Maar dan op een manier die voor hem wel fijn voelde. “Ik zei altijd tegen mezelf ik ga altijd moeten rappen, al dat andere dat gaat gewoon niet. Maar echt rappen werkte niet meer voor mij, ik leef niet meer zoals hoe ik eerst leefde.” Hij besloot vocal lessen te nemen en zijn sound te veranderen. Zijn muziek kreeg een R&B sound met een andere twist eraan. “Ik mezelf wel als een Nederlands-Belgische fusion.” 

Toen hij klaar was om naar Nederland te gaan was er een andere versie van Soozbaby. Deze versie was rustig, minder reckless, meer open voor kritiek en opmerking van anderen. De nieuwe versie stond open voor nieuwe dingen. In de studio van een vriend begon hij op een R&B beat te zingen. Het klonk goed. In deze studio zonderde hij zich af en ze maakte daar dagelijks tracks. Voor Soozbaby is muziek namelijk alles. Hij kan zijn rust erin vinden. “Soms kan ik mezelf zo goed relaten aan bepaalde artiesten dat is wat je nodig hebt. Wanneer je blij bent, wanneer je sad bent, wanneer je boos bent.” Tekst schrijven is ook iets wat hij tijdens zijn journey heeft opgepakt. “Eerst schreef ik niet eens. Ik kon alles freestylen.” Zijn single ‘Games’ is bijna volledig gefreestyled.

Tijdens zijn muzikale journey heeft hij ook geleerd dat je gevoel op nummer 1 moet plaatsen. “Soms kan het heel onlogisch zijn, wat je voelt maar je voelt het niet zomaar. Dus ga er achteraan.” Doordat hij zichzelf echt een spiegel heeft voorgehouden heeft hij zichzelf zoveel beter leren kennen. Dit proces was niet makkelijk, maar hij is blij met de persoon die hij nu is. Momenteel is hij bezig met een EP: Heartbreak & Passie. Het is een album vol met lovesongs en songs over heartbreaks. “Hiermee wil ik mezelf introduceren, dit is de sound waar ik naartoe wil gaan.” Wij zijn benieuwd naar de sound van Soozbaby, zijn single Strangers met Dashaeno is over een paar dagen online, stay tuned!

Backstage Bastards Funfact: Wij kunnen niet wacht op zijn EP ‘Heartbreak & Passie’, daarom zijn wij stiekem toch wel nieuwsgierig naar hoe Soozbaby over een heartbreak komt. “Ik zet gewoon een switch om, het is niet makkelijk. Ik neem dan even afstand van vrouwen en kijk even goed naar mezelf. Ik dacht na over mijn eigen fouten, werd daardoor een beter mens en zo raakte ik uiteindelijk erover.”

What do you think?

1 point
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Locks Vegas gooit een ‘Grown Woman Freestyle’

Boosie Badazz dropt ‘No Suicide’