in

AndréTaylorr, “Mensen onderschatten de kracht van muziek!”

AndréTaylorr kwam langs de Backstage Bastards Office om te praten over de groei die hij heeft meegemaakt op muzikaal gebied. Hij kijkt om zich heen en merkt dat de muziek van nu meer positieve invloed op de jeugd mag hebben. Het hoeft niet allemaal positief te zijn maar ze kunnen er wel een les uit leren. 

AndréTaylorr is een jonge artiest uit Amsterdam West. Doordat hij in zijn jeugd veel naar Amerikaanse artiesten zoals 50 cent, Tupac, Eminem en Snoop Dogg luisterde werd hij geïnspireerd om ook muziek te maken. “Als zij het kunnen, dan kan ik het ook. Zo luisterde ik naar die muziek.” Zo begon hij dus op 14 jarige leeftijd te schrijven. Dat ging in het begin veelal over luchtige onderwerpen, destijds was ‘swagg’ bijvoorbeeld een onderwerp waarover veel gerapt werd. Door de jaren heen heeft hij zichzelf ontwikkeld. Niet alleen zijn teksten verbeterden maar ook zijn werkwijze. 

Als AndréTaylorr een goed refreintje heeft dan komt de tekst eigenlijk vanzelf. “Als de beat mij echt aanspreekt volgt de tekst. Ik probeer wel altijd eerst de flow te ontwikkelen, dat schrijft het lekkerst.” De beats ontwikkelde zich van internet beats naar beats die hij kreeg door samenwerkingen aan te gaan met producers. “Ik houd ervan als de producer meedenkt met het proces en tips zijn altijd welkom.” Een dag in de studio is voor hem een harde werkdag. Maar naast het harde werken is het ook belangrijk om een vibe te creëren. Door veel mee te kijken met andere artiesten en YouTube filmpjes zorgt hij ervoor dat hij zichzelf op technisch gebied ook ontwikkeld. 

Door de jaren heen heeft hij goed nagedacht over zijn teksten. “Ik wil gewoon schrijven en laten horen wat er gebeurd. Om mij heen, met mezelf met anderen. Situaties die andere herkennen, die beschrijf ik graag.” Wanneer hij een track heeft geschreven wordt hij ook blij. “Muziek is echt mijn ding, ik kan alles ermee. Ik kan mijn gevoel ermee kwijt.” Naast zijn eigen gevoel wil hij ook een boodschap overbrengen. Hij wil tracks met inhoud maken, daar gaat hij voor de volle 100% voor. Tegenwoordig wordt er niet genoeg gesproken over wat er echt gebeurd. Daar wil hij verandering in brengen. “Muziek is krachtig, mensen onderschatten de kracht van muziek.” 

Naast het maken van muziek geniet AndréTaylorr er ook van om te zien hoe zijn luisteraars genieten van en reageren op zijn muziek. Hij heeft een paar optredens gehad waar hij enorm van genoot. Zodra hij het podium betrad ging alles eigenlijk vanzelf. “Mensen kende het nog niet echt dus ze moesten eerst luisteren voordat ze een beweging maakte. Maar aan het eind van het optreden voelde ik wel de waardering.” Hij werkt toe naar een stabiele fanbase. Mensen die echt naar zijn muziek luisteren. “Je kan met een klein groepje al groeien naar iets groots!” Naast zijn fanbase werkt hij ook aan een stevig netwerk. Door meer materiaal uit te brengen verwacht hij deze te vergroten. 

Met zijn track ‘Activeer’ wil hij iedereen, van jong tot oud, motiveren. Iedereen heeft mindere tijden, het is niet altijd mooi weer. Deze track wijdt hij aan de personen die even door die mindere tijden gaat. Het is de muziek die hij eigenlijk nodig had toen hij door de zwaardere periodes heen ging. Hij merkt dat er vooral onder de jongeren van deze tijd veel speelt. “Ik ken de straat ook, maar op een andere manier. Het doet gewoon veel met je.” Met tracks zoals ‘Activeer’ wil hij de jongeren een steun in de rug bieden. Door middel van een grijpende sound te combineren met een bijbehorende videoclip met een goede storyline is hij van plan ons aandacht te pakken en behouden. Muziek is zijn droom. “Jongeren kunnen dat ook maar ze raken afgeleid door veel onzin. Dat is niet het leven. Activeer geeft een hele andere draai aan de drill sound.” 

Zijn omgeving biedt hem de steun en motiveert hem om te blijven schrijven. Mensen hebben zijn muziek gehoord. Door middel van visuals wil hij zichzelf nu ook zichtbaar maken zodat iedereen weet wie AndréTaylorr is. Iemand die vooral doet waarin hij gelooft. “Als jij een hele andere sound hebt dan moet je ervoor zorgen dat mensen die sound gaan waarde.” Wij zijn benieuwd wat de sound van André Taylor ons gaat brengen. Houd het in de gaten!

Uiteraard lieten wij AndréTaylorr kiezen uit Dit of Dat, kijk hieronder hoe dat ging.

Volg AndréTaylorr op Instagram

View this post on Instagram

🦀😅

A post shared by taylorrdubbel (@ateetje.west) on

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Kempi & Sharon Doorson hebben het over keuzes!

Jordan dropt nieuwe Air Jordan 3 Retro.