in

Auki “Ik wil de lat hoog leggen!”

Auki is een rasechte performer. Met dezelfde energie kwam langs the Backstage Office om gezellig te kletsen. Hij vertelde ons dat hij van plan is zijn persoonlijke lat hoger te leggen en dat hij voor zichzelf heeft uitgestippeld hoe hij dit gaat doen.

Auki is een artiest uit Amsterdam. Naast artiest is hij ook nog eens vader van 4 kinderen. Zijn muziek valt te plaatsen in het kader urban hiphop. Hierin combineert hij rap met zang. Zijn carrière is naar zijn eigen mening aan de late kant begon. Op 19 jarige leeftijd besloot hij het voetballen op te geven en muziek aan te pakken. Voor die tijd heeft het wel altijd een rol gespeeld. Door zijn muzikale familie is hij opgegroeid met muziek. Daarnaast heeft hij in Surinaamse bandjes gespeeld. In Surinaamse muziek kon hij zichzelf niet echt uiten. Het was op gebied van tekst wat simpeler. “Nu is het moeilijker, je moet zitten en echt schrijven.”

Als 25 jarige kwam Auki naar Nederland met het advies van Serry Schenkers om zijn muziek goed aan te pakken. Volgens hem had Auki ‘de looks’. In Nederland zocht Auki zijn neef op. Zijn neef nam hem mee naar de studio waar hij hem de fijne kneepjes wees van het maken van muziek. “Ik moest de Surinaamse muziek een beetje eruit laten.” Dit was voor hem een uitdaging. Hij besloot de uitdaging aan te gaan en een zijn eigen draai te vinden hierin. Al snel maakte hij de track ‘Bam Bam Bila’ samen met Tranga Rugie. Deze track kreeg veel aandacht en motiveerde Auki om dit pad te vervolgen.

De track ‘Bam Bam Bila’ trok ook de aandacht van Ali B. Hierdoor wist Auki verschillende optredens te regelen. Deze optredens waren live voor een groot publiek. Het fijne hieraan was dat hij door zijn verleden in de Surinaamse muziek al veel ervaring heeft opgelopen met live optreden. “Live optreden is een piece of cake, ik had meer moeite met de studio.” De route die hij voor zichzelf heeft uitgestippeld werd net iets makkelijker gemaakt op het moment dat hij tekende bij Sony GMG. Zij boden hem een deal aan en ondersteunen hem vooral op gebied van promotie en marketing. “Zo zag je dat ik een beetje laks was, er komt veel kijken bij het maken van muziek.”

“Nu gaat het lekker. Ik stik van de studio’s.” Met zoveel studio’s kan hij niet anders dan de hele dag bezig zijn met muziek. Door zijn consequentie ziet hij een stijgende lijn. In deze studio’s komen andere artiesten bij hem opnemen en het komt zelfs voor dat hij refreintjes met ze deelt. “Ik ben gek van melodieën dus ik heb altijd wel een paar refreintjes klaarliggen.” De muziek die hij schrijft gaat vooral over liefde, geld, drugs&guns. Eigenlijk hoe het leven is. Door de groei in zijn carrière en de kennis die hij heeft opgedaan weet hij precies welke doelgroep wordt aangetrokken door welk onderwerp. Hierdoor kan hij gemakkelijk doelgerichte muziek maken.

Momenteel is Auki bezig met zijn tape waarop bekende namen zoals Kempi, Jermain Niffer, Kalibwoy, Bress Spartacus te horen zijn. Deze tape zal speciaal voor de dames zijn. Ook komen er een paar videoclips aan. Hij heeft op mooie locaties mogen filmen zoals in Suriname, Marokko en Turkije. Verder wil hij iedereen laten zien dat hij er is en nergens naartoe gaat! Blijf Auki zeker in de gaten houden!

Backstage Bastards Funfact: Auki heeft zijn carrière zelf uitgestippeld maar het leven valt niet altijd te plannen. Wij waren benieuwd wat hij zou doen als hij de keuze had om 10 jaar terug te gaan in het verleden of 10 jaar vooruit in de toekomst. “Liever 10 jaar in de toekomst, ik wil het verleden achter me laten. Ik ga nu juist lekker. Ik heb echt een zwaar verleden gehad. Dat heeft me ook serieus laten nadenken over mijn muziek. Ik wil niet terug kijken.”

Beluister ‘Alles Kantelen' hieronder

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

King Louie & Jessie Reyez hebben het over ‘Pretty Ass Girls’

Yungeen Ace heeft het over ‘Society’