in

Belany “Je weet gewoon wanneer jouw moment is!”

Belany kwam langs de Backstage Bastards Office om te vertellen hoe zij muziek ziet als een blessing. Deze blessing is zij van plan terug te geven aan anderen. Met haar stem wil zij anderen helpen om zo ook gebruik van hun stem te maken. 

Belany is een 25 jarige zangeres uit Rotterdam. Vanaf kleins geniet zij al van het zingen en performen. Dit deed zij door deel te nemen aan schoolmusicals en events in de kerk. Zij heeft altijd een grote liefde gehad voor soul music en begon dan ook in het Engelstalig te zingen. Toen zij een keer een Nederlandstalig zangfilmpje op Instagram plaatste en de comments hierop zo goed waren besloot zij Nederlandstalige R&B een kans te geven.

Door een moeilijke periode in haar leven is zij op haar 18e tijdelijk gestopt met muziek. “Je weet gewoon wanneer jouw moment is, op dat moment had ik dat gewoon niet.” Maar zingen is iets wat voor Belany tweede natuur is, uiteraard ging het aan haar knagen dat zij dit een lange periode niet kon doen. Zij besloot haar pijn in haar power te veranderen en de situatie aan te pakken. Door middel van therapie kon zij praten over deze moeilijke periode en door middel van muzieklessen kon zij weer zingen. 

Op haar 24e besloot Belany muziek serieus op te pakken. Zij stopte haar studie om zich fulltime op muziek te focussen. “Ik ging vanuit de studio door naar mijn lessen, maar zat met mijn hart in de studio.” Door het netwerken kwam zij in contact met Vocals. Vocals is een muziek organisatie in Rotterdam zie upcoming artiesten support, begeleid en helpt met het krijgen van optredens. Bij Vocals kreeg ook Belany de zanglessen en optredens die haar alleen maar rijker hebben gemaakt in ervaring. “Zij zien mijn groei en gunnen mij het beste.” 

Bij Vocals heeft zij na haar depressie ook weer haar eerste optreden gehouden. “Dit was het moment dat ik mij weer toegaf aan muziek, het moment dat ik uit mijn depressie kwam.” Bij dat optreden voelde zij de liefde van haar mensen in de zaal. De muziekindustrie kan een harde wereld zijn. Belany geeft aan dat het belangrijk is om sterk in je schoenen te staan. “Iedereen kan je tips en tricks geven maar uiteindelijk ben je het zelf!” 

De eerste single die Belany samen met Jizzle uitbracht was het nummer ‘Op Zoek’. Een beste vriendin van haar liet muziek van hem horen en al snel daarna waren zij samen aan het jammen in de studio. ‘Op Zoek’ is dezelfde avond gemaakt en heel snel daarna gefilmd. De track ging zo lekker dat zij en Jizzle de handen opnieuw ineen hebben geslagen voor ‘Verlangens’. In ‘Verlangens’ wilde Belany net wat meer van haarzelf laten horen. Zij is van Kaapverdiaanse afkomst en wilde daarom een stuk van haar taal erin verwerken. “Jordy zingt natuurlijk ook een stuk in het Kaapverdiaans, ik heb echt met hem in de studio gezeten tot het Kaapverdiaans goed klonk!” Alhoewel de samenwerking tussen Belany en Jizzle heel goed is was het tijd voor haar eigen song. Zij is de studio ingedoken en heeft haar hart gelucht. “Iemand Anders” is een track waar ik heel trots op ben.”  

Voor Belany is the sky not the limit, ‘Iemand Anders’ is slechts het begin. Zij wil uiteindelijk een platform voor haarzelf creëren. Zij wil veel teksten schrijven, netwerken met andere artiesten en muziek maken. “Ik hoop dat ik in de toekomst andere kan helpen en dat mensen zichzelf in mij herkennen. Ik heb veel meegemaakt maar ik heb ook veel moeten doen om te zijn waar ik nu ben.” Zij heeft altijd heel hard gewerkt, meerdere diploma’s gehaald, een vast contract op haar werk gekregen. “Nu is het okay om mijn eigen ding te doen.” Haar manager geeft ook aan het volste vertrouwen in haar te hebben. “Er is geen plan B, plan A moet gewoon werken.” Wij zijn benieuwd hoe plan A voor Belany uitpakt. Blijf haar in de gaten houden!

Uiteraard lieten wij ook Belany kiezen tussen dit of dat. Bekijk hieronder hoe dat ging!

Beluister ‘Iemand Anders’ hieronder

Volg Belany op Instagram 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Blake Griffin bij Complex sneaker shoppen.

Des Balentien dropt haar nieuwe track “NoWayBack”