in

BrooksJourney: “Werk hard aan je craft”

BrooksJourney is een 23 jarige rapper uit Amsterdam Oost. Met zijn muziek focust hij op het inspireren van mensen door zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven. Hij werkt hard voor wat hij wil en vandaag brengt Brooks journey hem bij de Backstage Bastards office om hierover te praten.

Freestylen voor de fun deed hij op de middelbare school altijd al, maar in 2016 besloot BrooksJourney muziek serieus te nemen. Een vriend van hem adviseerde hem om teksten te schrijven en op te nemen. Toe hij dit besloot te doen kreeg hij positieve feedback terug. “Deze positieve reacties werden addictive. Ik was trots op wat ik schreef.” Vanaf dit moment kreeg hij veel steun. Zijn vrienden vonden zijn freestyles altijd tof en hadden er dus vertrouwen in. Vanuit het thuisfront waren er wel eerst een paar vragen. BrooksJourney voetbalt namelijk ook. ‘Gaat zijn passie voor muziek zijn passie voor voetbal vervangen?’, was de vraag dan vooral. Deze vraag motiveerde hem alleen maar meer om zichzelf te bewijzen. Vandaag de dag checken zijn ouders zijn tracks als één van de eerste en zijn zij super trots op hem.

BrooksJourney wil elke emotie in zijn muziek verwerken.“Bij het beginnen van een track denk ik wel altijd hoe ik mensen ermee kan inspireren en meenemen?” Happiness, pijn, love, laughter, verdriet of heartbreak. Hij vindt dat een luisteraar elke emotie van een artiest mee moet krijgen. Daarom blijft hij veelzijdig in zijn beats en zijn lyrics. Hij beschrijft zichzelf ook als veelzijdig persoon die het wel belangrijk vindt om altijd dicht bij zichzelf te blijven. Dit doet hij door bijvoorbeeld bewust in het Engels te rappen. “Daarin kan ik me beter expressen ik kan veel kanten op en voel me comfortabel.” Wel is hij zich ervan bewust dat hij 2 keer zo goed moet letten op zijn taalgebruik en uitspraak.

Hij probeert zichzelf te verbeteren door hard te werken. “Ik begon door bijna elke dag te schrijven op instrumentals van YouTube en van Kanye en ik las lyrics op Genius mee van J Cole, Kendrick of Jay Z. Ik wilde begrijpen hoe ze de woorden zo mooi met elkaar konden connecten.” Deze video’s bekijken en mee rappen was voor hem een training. Het was zijn strategie om elke dag beter te worden. Hij studeert aan de Herman Brood Academie om het vak beter te leren en om connecties op te bouwen. Verder heeft hij al een paar dope optredens meegemaakt. Zo stond hij bijvoorbeeld op Woohah Festival en heeft hij de finale van de hiphop wedstrijd Wanted gehaald. Al deze ervaringen hebben meegedragen aan zijn persoonlijke groei.

Momenteel is BrooksJourney bezig met een connectie creëren met zijn luisteraars. Hij heeft genoeg materiaal, maar eerst wil hij een astablished fanbase. Hij focust zich nu vooral op het releasen van audio. Track na track. Daarna gaat hij nadenken over het visuele gedeelte. Omdat hij iemand is die graag vooruit werkt, is zijn project al klaar en weet hij precies wanneer hij wat uitbrengt. Tot die tijd mogen wij nog even genieten van ‘3 AM’. Blijf BrooksJourney volgen!

Backstage Bastards Funfact: BrooksJourney gaf aan dat hij ter ontspanning graag nieuwe inspiratie opdoet en boeken leest. Uiteraard moesten wij hem vragen wat een van de meest inspirerende boeken is dat hij gelezen heeft. “Wings Of Love” antwoordde hij. Het leuke hiervan is dat dit een boek is wat zijn vader geschreven heeft. Zijn liefde voor schrijven is duidelijk genetisch bepaald.

Beluister ‘3 AM' hieronder

Volg BrooksJourney Instagram

View this post on Instagram

I Told My People That I Love Them ❤️🙏🏾 “BrooksJourney – Seven Days to Freedom” OUT NOW LINK IN BIO #brooksjourney #freedomquotes #newyorkmusic #lamusic #amsterdammusic #spotify #deezer #tidalmusic @rightaboutnowinc

A post shared by BROOKSJOURNEY (@edbrookss) on

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

New single of Marassa

Kyrie linked met Kaylie voor “It’s Like That”