in

F.E.L.L.A “Kennis is macht”

F.E.L.L.A is een Amsterdamse rapper. Hij is slechts 16 jaar en omschrijft zichzelf als artiest en kunstenaar. F.E.L.L.A kwam langs bij The Backstage Bastards office om uit te leggen dat leeftijd voor hem geen bepalende factor is en hoe gemotiveerd hij is om zijn muziek aan de wereld te laten horen.

Jong en getalenteerd

F.E.L.L.A is op een uniek manier in aanraking gekomen met muziek. Rond zijn 5e levensjaar zocht zijn oom een beat voor hem uit en vroeg hem om daar een stuk op te rappen. F.E.L.L.A deed dit en zowel hij als zijn oom werden meteen enthousiast hiervan. Zo enthousiast dat zij dit opnamen. Zijn rap ging over het feit dat hij in zijn eigen bed durfde te slapen, wat overigens niet waar was zegt hij lachend. Dit was voor hem de eerste ervaring met het maken van muziek en is sindsdien een grote passie gebleven. Hij ziet dit als een uitweg om zijn emoties te tonen

F.E.L.L.A stond niet altijd bekend als F.E.L.L.A, door de jaren heen heeft hij verschillende artiestennamen gebruikt. “Ik weet niet meer hoe ik aan mijn artiestennaam kom, ik had hem ineens in mijn hoofd.” Wat hij wel zeker wist is dat hij het gaat maken op muzikaal gebied. Daar is ook bijna geen twijfel aan. De motivatie en invloed heeft hij altijd gekregen door de muzikale familie waaruit hij komt.

Muziek is inspiratie

Naast zijn oom waarmee hij eigenlijk zijn eerste tune heeft gemaakt werkt FELLA met meerdere familieleden. Bijna elk weekend maakt hij muziek met zijn nicht Thalischa, tevens ook een producer en songwriter. Zij steunt en stimuleert hem waar nodig in zijn groei. Zij hebben samen zoveel muziek gemaakt dat zij op een gegeven moment wel moesten nadenken over de volgende stap in het proces.

Genre maakt voor FELLA niet uit. Hij maakt voornamelijk rapmuziek maar probeert ook gebruik te maken van andere stijlen. Het belangrijkste voor hem is de tekst. Als het aankomt op teksten verzinnen voor zijn tracks gaat dit vanzelf. Zijn onderwerpen zijn variërend en over het algemeen best zwaar. Hij heeft regelmatig het over het hebben van een gebroken hart, geld en over de maatschappij.

Leeftijd is maar een getal

Het feit dat F.E.L.L.A 16 jaar is betekent weinig voor hem. Hij kijkt liever naar talent, motivatie en het werk dat je erin stopt dan tijd. F.E.L.L.A probeert zich dan ook te onderscheiden van andere artiesten. “Ik ben gewoon anders!” De manier waarop hij op een beat komt, zijn flow en zijn woordenschat onderscheiden hem. Als je luister naar zijn muziek zou je niet denken dat je naar een 16 jarig persoon luistert. “Ik ben dan wel een jonge rapper, maar wanneer het op muziek aankomt ben ik heel volwassen.”

Net als zijn woordenschat zijn zijn dromen groot. In de toekomst wil hij internationaal gaan en meer erkenning krijgen. “Overal in de wereld wil ik dat mensen naar mijn muziek luisteren.” Een samenwerking met Joyner Lucas zou hij geweldig vinden. “Toen ik Joyner snel hoorde rappen, inspireerde dat mij om het ook te proberen. And it flew to me naturally.” De eerste stap die hij heeft gezet is het uitbrengen van ‘Gnosis’ zijn eerste EP. ‘Gnosis’ is Latijn voor het overbrengen van kennis. Wat ook het doel is van F.E.L.L.A. Dus blijf het streamen!

Backstage Bastards Funfact: F.E.L.L.A is van plan om het te maken, hij stopt voor niks en niemand. Dit klinkt als een jongeman zonder angsten. Uiteraard moesten wij hem vragen of er iets is waar hij wél bang voor is. “Vroeger was ik bang voor vlinders maar nu ben ik bang voor motten! Motten zijn zo hard!” Wij geven hem helemaal gelijk, de kleinste wezens moet je nooit onderschatten!

Blijf ‘Gnosis’ streamen hieronder

Volg F.E.L.L.A op Instagram

View this post on Instagram

Trek alvast je ruimte pak maar aan en ga met mij mee in een space🛸me eerste officiële Tune is uit!!👽 Ga het checken Link in Bio!!🛸

A post shared by F.E.L.L.A (@felladmg) on

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

The Weeknd, SZA and Travis Scott say ‘Power Is Power’

Slim thug dropt ‘Lately/Poison’