in

INoah “Muziek is de taal die iedereen spreekt.”

INoah kwam langs the Backstage Bastards office om de taal van zijn muziek met ons te spreken. Hij heeft het over het pad dat hij heeft uitgestippeld en de richting die hij gaat volgen. 

INoah is een 27 jarige Amsterdamse artiest. Momenteel focust hij zich op Nederlandstalige hiphop. Daar is hij mee opgegroeid en het leeft nog steeds erg in zijn omgeving. Maar doordat hij met verschillende producers en muzikanten werkt wil hij niet in één lane blijven. Jezelf beperken tot één lane verkleint je bereik. “Je kan nog steeds je succes behalen maar ik wil die guy zijn die van alle markten wel thuis is.” Rond zijn 13e begon zijn muzikale interesse te groeien. De diss battles die hij telefonisch hield met zijn neef triggerde hem. Hij wilde beter worden en harder gaan. Programma’s op TMF of The Box zorgden ervoor dat hi begon te schrijven en op te nemen in een thuisstudio van een vriend. “Vanaf het moment dat ik daar begon te tapen ben ik eigenlijk niet meer weggegaan.”

In zijn leven heeft hij meerdere momenten beleefd die hem motiveerden om er echt voor te gaan. Hij bracht een tune ‘Rompompom’ uit met Keizer, Rick Versace, Darryl en Nesim Najih, deze ging lichtelijk viraal. Momenten waar hij langs een club liep en zichzelf hoorde of dat er kinderen in de rij stonden om een foto met hem te maken hebben hem geraakt. “Ik heb meerdere mijlpalen behaald.” Hij vindt het dan ook fijn dat muziek hedendaags meer gewaardeerd wordt. Het kan nu echt je broodwinning worden. Aan de andere kant is het ook nadelig. Hierdoor wordt muzikant zijn meer toegangbaar. “Het is net als een soort beurs. De valuta is gestegen dus iedereen wil nu op dat springen.”

Nadat de groep waarmee hij muziek maakte ouder werd en iedereen zijn eigen kant op ging trok ook INoah zich terug. Hij maakte nieuwe vrienden en vond nieuwe interesses. Een vriend benaderde hem om zijn clubavond te hosten als MC. Nu beheert hij samen met zijn manager Kofi de succesvolle clubavond ‘We The Future'. In deze periode heeft INoah zichzelf als artiest enorm ontwikkeld door zijn muziek te combineren met zijn andere interesses. “Ik begon naar andere muziekgenres te luisteren en stond ervoor open dat ook zij een grote invloed konden hebben. Dan kan het geen kwaad om ernaar te luisteren en liet mij hierdoor inspireren. Genres zoals jazz, rock, afro eigenlijk alles zo een beetje.”

Muziek is de taal die iedereen spreekt volgens INoah en binnen die taal heb je dan verschillende dialecten die metaforisch de verschillende genres zijn. “Ik denk dat ieder mens zich kan relaten en verbinden met muziek, hoe zuur je ook bent! Vooral donkere mensen hebben er een diepe connectie mee, het is spiritualiteit. Muziek is alles!” Het is voor hem dan ook belangrijk om zijn muzikale pad goed uit te stippelen. Hij wil tot een bepaalde leeftijd rappen en vervolgens op andere manieren actief bezig zijn met muziek. Dit wil hij doen door nieuw talent te ontdekken en door aanwezig te zijn in de media. “De weg ernaar toe is vaak langer dan dat je op de positie blijft. Als je daar niet op voorbereid bent komt die klap harder aan. Zo een artiest wil ik niet zijn. Ik wil ervoor zorgen dat ik meerdere potjes heb.”

Na zijn laatste single ‘Pusherman’ heeft hij besloten zich te focussen op het maken van muziek en zoveel mogelijk shows pakken. Er zijn 2 singles onderweg en zijn EP komt er snel aan. Ook werkt hij met Cruisecontrol waar hij tunes maakt op de beats van Jarreau Vandal, Daymemusic, 64 en Quesi. Naast muziek wil hij graag een spokesperson zijn die zich vooral inzet voor jongeren, black people en jonge vaders. Hij is zelf vader en weet wat er allemaal bij komt kijken. “Ik ben mij vooral aan het voorbereiden op wat er allemaal aankomt!” Wij zijn daar graag getuigen van, blijf hem in de gaten houden!

Backstage Bastards Funfact: INoah heeft prachtige metaforen en wij wilden weten of hij zich met een character uit een serie identificeert. Hij gaf aan dat hij veel naar Bleach kijkt en zichzelf wel ziet in ‘Kempachi’. “Hij heeft een special power maar maakt hier geen gebruik van. Hij doet alles op eigen kracht en is altijd op zoek naar een uitdaging. Dat herken ik terug in mezelf. Vooral het zoeken naar challenges.”

Beluister ‘Pusherman' hieronder

Volg INoah op Instagram


What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Cdot Honcho heeft een ‘Vision’

Beyoncé is in the ‘Spirit’