in

IsjeThee & JammaVDO, “Van ons kan je veel gezeik verwachten!”

IsjeThee en JammaVDO kwamen langs de Backstage Bastards Office om te praten over de muzikale stappen die zij maken in het leven. Al snel werd er tijdens het gesprek duidelijk dat hun individuele verhalen toch op een mooie manier samenlopen. Zij motiveren elkaar om het beste uit eruit te halen.

IsjeThee en JammaVDO kennen elkaar al sinds jongs. Zij hebben elkaar leren kennen in de kerk. Destijds was er niet direct sprake van een vriendschap.  Pas nadat zij allebei voor een lange periode verhuisden, Jamma naar Aruba en Isje naar Nigeria, en vervolgens tegelijk terugkeerden werden zij vrienden. Zij zagen ook de potentie en ambitie op het muzikale gebied bij elkaar en zijn elkaar sindsdien blijven motiveren. 

IsjeThee is een 19 jarige artiest uit Beverwijk. Hij is al 2 jaar bezig met het maken van muziek en brengt sinds ongeveer een half jaar muziek uit. Zijn muziekstijl beschrijft hij als rustig, “je kan er op bouncen en lekker viben.” Dit past ook bij zijn imago. Waar veel mensen denken dan de Thee in zijn artiestennaam staat voor heat is het juist het tegenovergestelde. “Drink een theetje, relax een beetje!” Zijn interesse in muziek werd aangewakkerd toen hij met een paar vrienden in de trein onderweg naar huis was. Zij begonnen te rappen en IsjeThee vond dat wel hard. Hierdoor begon hij zelf te schrijven en liet zijn teksten aan mensen horen. Toen een vriend een studio maakte in zijn box kon hij daar ook beginnen met het opnemen van zijn nummers. “We haalde de programma’s, kochten apparatuur en we gingen er gewoon mee spelen. Het was echt alleen opnemen en op de beat zetten, klaar. Geen stemmen of effecten erbij.” 

In het begin was het gewoon leuk om te doen maar na een tijd kwam hij erachter dat muziek een manier is om zijn verhaal te vertellen. De verhalen die je in zijn tracks hoort zijn dingen die hij heeft meegemaakt, waar hij aan denkt of waar mensen aan kunnen relateren. Hiermee vormt hij vooral een connectie met de jeugd maar ouderen begrijpen hem ook. Zijn eerste EP heeft hij op zijn verjaardag gedeeld via YouTube. “De mensen die het moesten horen hebben het gehoord.” Tijdens zijn muzikale reis heeft hij meerdere lessen geleerd en vooral zichzelf aangeleerd. “Je kan alleen maar omhoog gaan. Ik zou opkomende artiesten aanraden om op niemand te wachten. Je hebt mensen nodig maar je hoeft niet te wachten op ze.” Muziek heeft IsjeThee een richting gegeven, welke kant hij op wil in het leven. De komende tijd gaat hij zich focussen op het uitbrengen van tracks zodat hij vooral kan groeien. Met zijn track ‘Bounce’ geeft hij alvast een voorproefje.

JammaVDO is een 18 jarige artiest uit Amsterdam Oost. Zijn eerste optreden was een rap optreden in de kerk. “We hadden talent maar deden er niet veel mee.” Hij begon met het schrijven van teksten toen hij niet meer naar de kerk ging. Dit liet hij aan vrienden, onder andere Isje horen en kreeg hier positieve feedback op. “We waren altijd aan het freestylen en daar bloeide iets moois uit.” In dezelfde studio met Isje begon Jamma op te nemen. Daarnaast leerde hij andere artiesten en producers kennen. Hij leerde zichzelf de technische dingen van het vak en breidde zijn netwerk uit. Na samenwerkingen met andere artiesten besloot hij te focussen op zichzelf en het uitbrengen van tracks. “Ik merkte wel dat je soms lang moest wachten op mensen. Zoals Isje al zei moet je soms zelf dingen ondernemen.”

JammaVDO maakt verschillende muziekstijlen. Het ligt eraan hoe hij zich die dag in de studio voelt. Het kan een trap, drill, club of vibe track worden. Zijn teksten gaan over hoe hij denkt, wat hij voelt en wat hij meemaakt. “Ik maak graag muziek waar mensen zich aan relateren. Het is mijn doel om mensen te laten voelen met mijn teksten.” Het delen van zijn eerste track ‘Op Dreef’ vond hij toch wel spannend. “Dit is een andere saus, ik wilde het goed hebben.” Toch is het goed ontvangen. Waar Jamma al blij was met 100 views zag hij het snel stijgen naar 1000 en daarna 2000 and counting. In de studio houdt Jamma van gezelligheid, maar er moet ook gewerkt worden. “Bij een lange studio dag wil ik wel 2/3 opzetjes af hebben. Als ik dat niet bereik vind ik wel dat we hebben geslapen die dag.” De komende tijd gaat hij zich focussen op het maken van muziek en hij wil ook visuals uitbrengen met een sterk verhaal. 

IsjeThee en JammaVDO zijn gegaan van samen in de kerk naar samen in de studio. Zij motiveren elkaar door elkaar scherp te houden. Het verschil in de contrasten van hun stem zorgt voor een unieke combinatie. De komende tijd kunnen we veel muziek verwachten, “alleen maar gezeik!” Blijf de heren in de gaten houden.

We lieten de heren ook kiezen uit ‘Dit’ of ‘Dat’. Bekijk hieronder hoe dat verliep.

Volg IsjeThee op Instagram

Stream zijn muziek op Spotify

Volg JammaVDO op Instagram

Stream zijn muziek op Spotify

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Damaru & Young Boss blikken terug en vooruit!

Mullhanaire dropt Stories freestyle