in

Jaskelis ‘Stay true to yourself’

Jaskelis is een 26-jarige artiest uit Rotterdam. Met haar prachtige zangstem heeft zij meerdere mensen betoverd en wist zij de eerste ronde van de FunX Talent Summer vibes te behalen. Ze krijgt inmiddels niet alleen nationaal, maar ook internationale waardering. Genoeg reden voor ons om bij haar langs te gaan en te praten over haar carrière.

Jaskelis begon al op jonge leeftijd te schrijven. Ze schreef voornamelijk gedichten en liedjes die ze vervolgens dan ook voordroeg. In 2003 werd dat ‘voordragen' ineens een stuk serieuzer toen zij met haar eigen geschreven lied in de finale van het Junior Songfestival terecht kwam. Vanaf dit moment besloot zij haar hobby om te zetten in een carrière. In het begin van haar carrière lag de focus voornamelijk op schrijven en bracht ze nog niets uit. Toen ze een keer werd meegevraagd naar een jamsessie kwam daar verandering in. “Met 2 wijntjes in mijn systeem ging ik het podium op en begon ik te zingen”. Dit was het begin van een veelbelovende muzikale route.

Schrijven is voor Jaskelis een uitlaatklep. In haar teksten verwerkt zij gebeurtenissen uit haar leven. Het liefst verwoordt zij zich in het Engels, wat perfect past bij haar Nigeriaanse en Finse roots. Jaskelis verdiept haar artistieke-zelf om door te breken als een Afro-Pop artiest. Regelmatig vliegt zij naar Nigeria om samen te werken met andere artiesten en muzikanten. Ook doet zij dit om opnieuw inspiratie op te doen. Naast haar nummer 1 idool, Erykah Badu, verdiept zij zich in haar Nigeriaanse roots en laat zij zich inspireren door Nigeriaanse artiesten zoals Fela Kuti en Yemi Alade.

Schrijven is haar grote passie, maar zij geniet ook intens van optreden. In september stond zij op Afro Mania als openingsact voor Afro B, bekend van zijn hit ‘Drogba’. Dit optreden heeft geleidt tot een grotere fanbase en ervoor gezorgd dat zij nog vaker kon optreden. In Amsterdam heeft zij geopend voor Run Town en zij stond op Afro Sunday, het grootste Afro-beats evenement in Finland. Met haar muziek wilt zij iedereen kunnen raken. “Het feit dat ik een lach op iemands gezicht kan toveren met een song die ik heb geschreven en gezongen, that's wild. Niet alleen ik word gelukkig van me eigen muziek, maar anderen ook. Dat gevoel is priceless.”

Muziek speelt een enorme rol in haar leven, dus zij zorgt ervoor dat zij zichzelf goed informeert over muziek en de muziekindustrie. “Do your homework. Ik was vroeger zo van ik moet gesigned zijn bij een label, maar er speelt zoveel meer achter de schermen. Stay true to yourself and don’t do it to please others.” Voor nu is zij vooral gefocust op het binnenhalen van meer shows en het consistent blijven met haar muziek. Blijf Jaskelis volgen en blijf ‘Forever’ streamen

Backstage Bastards Funfact: Door alle mooie momenten, shows, behaalde prijzen en nominaties van Jaskelis waren wij enorm benieuwd wat zij zou doen met een tijdmachine. Zou zij 10 jaar terug in het verleden gaan of 10 jaar verder in de toekomst? “Zeker 10 jaar terug in het verleden, want dan had ik alles efficiënter aangepakt met de kennis die ik heb, maar tegelijkertijd vertrouw ik ook op het proces.” Dit is zeer zeker een proces wat wij gaan volgen.

Beluister meer van Jaskelis hieronder

Volg Jaskelis op Instagram

View this post on Instagram

Swipe

A post shared by Jaskelis @ spotify 🇳🇬 (@jaskelis) on

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Will.i.am, Lady Leshurr, Ms. Banks & Lioness drop ‘Pretty Little Thing’

Lil Donald en Ludacris gooien remix van ‘Say It Twice’