in

L.A. Santana “Vele praten maar doen niks, ik praat en doe het!”

Wij ging in gesprek met L.A. Santana over haar artiestenleven. Rappend gaat zij mee met de vibes en ontwikkelt en versterkt zij haar unieke kanten. Zij deelt met ons hoe het allemaal begon en waar zij naartoe wil gaan. 

De 21 jarige L.A. Santana is een artiest uit Den Haag. Niet altijd was muziek maken een pad dat L.A. Santana zou bewandelen. Toen zij jong was wilde zij iets doen met dieren. Het moment dat zij dat aangaf tijdens het interview werd zij ook gefascineerd door een musje, dit is dus nooit helemaal weggegaan. Net zoals haar liefde voor dansen nooit is weggegaan. In haar jeugd raakte zij geïnspireerd door dansfilms en programma’s zoals ‘So You Think You Can Dance’. Gelukkig kan zij dit heel goed meenemen als artiest en samen met haar dansen goede shows neerzetten. 

Freestylen vond ze altijd al leuk maar op haar 18e begon rap voor haar een echte vorm te krijgen. In de keuken bij haar nicht waar zij begon te rappen en freestylen op beats begon het. Doordat zij veel oefende en ook flink verbeterde toonde mensen meer interesse in haar talent en showde zij meer love. “Ik begon het serieus te nemen omdat ik niet een persoon wil zijn die praat over dingen maar ze niet doet!” Bij het theater waar zij werkte begon het balletje te rollen. Zij ontmoette Collins en hij vroeg haar om een paar barz te spitten. “Ik was zenuwachtig want ik had nooit voor iemand anders dan mijn nicht gerapt maar ik spitte toch maar wat barz!” Hiermee heeft zij een indruk achtergelaten want hij zag wat in haar.

In dit theater heeft L.A. Santana vooral wat connecties opgebouwd en zichzelf ontwikkeld in haar muziek. Naast haar liefde voor trap heeft zij zichzelf niet verbonden aan een genre. Zij gaat mee met de vibes. Zo heeft zij een Latin nummer ‘Currere’ en laat zij zich in ‘letter to Shanice’ van haar gevoelige kant zien. Naast Missy Elliot die zij al sinds kleins als rolmodel ziet raakt zij vooral door haar inner circle en haar 2 moeder geïnspireerd en gemotiveerd. Als artiest wil zij zo uniek mogelijk zijn. “Ik klink als geen ene rapper!” In haar shows voegt zij dan ook extravagante factoren toe zoals een toffe choreo met haar dansers, maskers en lichtelementen. “Ik wil gewoon wat anders dan daar maar op het podium staan en springen.”

Op het moment dat zij haar eerste tune ‘Lost’ had uitgebracht was L.A. Santana enorm blij en trots. “Ik weet nog dat ik bij de Dino Show was en ik had het gepost. Ik wachtte tot het upgeload werd op spotify. Met nog 5% batterij op mijn telefoon kwam ik erachter via een klasgenoot dat mijn lied online stond. Iemand anders wist het eerder dan mij.” Met een bijna lege telefoon heeft zij toch ervoor gezorgd dat zij een printscreen van haar song op Spotify maakte en naar haar vriendinnen stuurden zodat zij dit konden promoten. Vanaf dat punt is zij als independent artist aan de slag gegaan met haar carrière. Momenteel is L.A. Santana vooral gefocust op haar muziek, haar projecten en zoveel mogelijk shows proberen te krijgen. “Ik doe alles zelf en betaal alles zelf. Ik investeer in mezelf. Je moet gewoon doen waar je goed in bent. Als ik het nu niet doe ga ik twijfelen in de toekomst.” In dit is een investering die het waard is om op de voet te volgen. Houdt haar in de gaten!

Backstage Bastards Funfact: Wij waren reuze benieuwd welke investering zij maakt als wij haar de keuze bieden tussen €10.000 cash of een date met haar celebrity crush. Al meteen maakte zij duidelijk dat zij dan voor een date gaat met haar celebrity crush alleen moest zij vervolgens nog een keuze maken uit de celebrities. “Ik ga dan op date met Quincy, de zoon van P Diddy.” 

Beluister meer van L.A. Santana hieronder 

Volg L.A. Santana op Instagram

View this post on Instagram

🚨🚨L.A.Santana bitchhhh👅👅👅👅

A post shared by L.A.Santana🎤 (@l.a.santana_) on


What do you think?

1 point
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

C Montana gooit zijn ‘Intro’

A$AP Ferg dropt ‘Floor Seats’