in

Locks Vegas “Succes is tijdloos zijn!”

Locks Vegas kwam langs the Backstage Office om te praten over de ontwikkelingen en de leerlessen uit zijn carrière. Hij is al een paar jaar in de game en heeft zichzelf ontwikkeld door vooral buiten de doos te denken.

Locks Vegas is een 25 jarige artiest die woont in Delft. Ongeveer 10 jaar is hij bezig om zichzelf muzikaal te ontwikkeling. Zijn muzikale interesse begon eerder. Op de basisschool luisterde hij altijd met zijn moeder mee naar muziek. Dit was modern en old school tegelijk. Wanneer hij ziek thuis was gaf hij fictieve optredens en beeldde zich dan in dat zijn publiek uit zijn klasgenoten bestond. “Ik gaf dan extra aandacht aan het meisje dat ik leuk vond. Maar zij wist het niet eens.” Op zijn 15e schreef hij zijn eerste tekst. Het schrijven was voor hem een tweede natuur doordat hij altijd creatief was met woorden. “Ik ben altijd spits geweest met het geven van sarcastische antwoorden. Hierdoor kwam ik met goede punchlines.”  Het schrijven ontwikkelde zich verder in rappen met vrienden op school en freestylen in de aula. Hij dacht eraan om er iets mee te doen maar was nog niet verkocht!

Toen hij op een dag met een vriend naar Den Haag ging, waar hij overigens voor het eerst in zijn leven was, belandde hij in een studiosessie in de kelder. Er waren leden aanwezig van de groep ‘Grind More Shine Less’ en de producer BennyNoBarba was er ook. “Dit was voor mij een hele ervaring, ik heb hier voor het eerst gezien hoe er een hele track wordt opgenomen.” Niet alleen mocht hij zien hoe zij aan het werken waren maar hij werd ook on the spot gevraagd om te rappen. Er werd een beat opgezet en hij nam plaats achter de mic. “Ik was dood nerveus, 4 keer te vroeg inkomen. Toen ik het eenmaal doorhad spitte ik mijn verse in 1 keer.” Met het eindresultaat was iedereen positief verrast. Locks Vegas dacht, “Fuck it, let’s go!” En is nooit meer gestopt.

BennyNoBarba heeft hem de kneepjes van het vak geleerd betreft omgaan met apparatuur en de mic. Vanaf dat moment begon Locks Vegas tracks te maken die hij destijds via Hyves verspreidde. Op een gegeven moment kwam hij in aanraking met God Full Effect. Samen ontwikkelen zij een sound, besturen zij dag in en dag uit de game en doen zij er alles aan om buiten de doos te denken. Dit doen zij onder het G.O.D music label wat staat voor Generating Our Dynasty. “We proberen de yin en yang voor elkaar te zijn, elkaar op te vullen waar er te kortkomingen zijn. Hij met zijn beats, ik met de vocalen.” Zowel in het binnenland als in het buitenland werken ze aan hun muziek en dat gaat op dit moment goed.

Locks Vegas ziet muziek als kunst. Het kan veel betekenen voor alles wat op aarde leeft. Zowel mens als natuur weet er rust in te vinden. Alles wordt bij elkaar gebracht door muziek. “Het gaat al jaren zo mee, zelfs voordat de moderne tijd zich heeft ontwikkeld tot wat het nu is. Als we ver terug de geschiedenis ingaan gebruikte mensen het om te communiceren.” Zo wil hij ook met zijn muziek communiceren. Hij maakt vooral melodieuze muziek. Het is voor hem belangrijk hoe het klinkt, maar daarnaast in het inhoudelijk ook belangrijk. Tekst moet creatief, educatief of real talk zijn. “Ik beperk me niet tot een hok!” Voor nu is Locks Vegas vooral gefocust op zijn muzikale ontwikkeling en het uitbreiden van zijn sound. Door met verschillende artiesten samen te werken laat hij zich zien van verschillende kanten. Blijf hem vooral volgen om zijn diverse muziek te beluisteren!

Backstage Bastards Funfact: Het verhaal achter zijn artiestennaam vinden wij prachtig. Locks Vegas ging vanwege zijn haar eerst door het leven als ‘Locks’. “Op mijn 17e bracht ik een track uit die ook op funx kwam en Juice FM. Toen die track daar uitkwam ging ik mezelf google. Toen zag ik dat de naam Locks best universeel was.” Het stukje Vegas kwam erbij doordat hij dacht aan Las Vegas. Hier zijn veel wereldwonderen te vinden. Je vindt de Eiffeltoren, de piramides de andere wereldwonderen. Die zijn natuurlijk niet echt maar het is een mooie metafoor. De andere reden is omdat er in de casino’s in Las Vegas geen klokken aanwezig zijn. Daar is alles tijdloos. Dit wil hij ook in mijn muziek. “Las Vegas staat ook voor het wedden. You can bet on me and put your money on me.”

Volg Locks Vegas op Instagram

Beluister de muziek van Locks Vegas hieronder

What do you think?

2 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Dochtertje Gregory van der Wiel en Rose Bertram gaat los op ‘Baby Shark’

Henkie T teased ons voor zijn album dropt!