in

MRDH & CK Dinero “In de wijk werd er altijd muziek gemaakt!”

MRDH & CK Dinero kwamen langs the Backstage Office om te praten over hoe hun samenwerking tot stand komt en wat het zo sterk maakt. Door samen te blijven praten over hun visie en wederzijds respect zorgen zij ervoor dat ze op een lijn blijven zitten.

CK Dinero die al sinds kleins af aan droomt van muziek is opgegroeid in Amsterdam en later verhuisd naar Lelystad. Hij maakt diverse muziek maar het begon allemaal bij rap en drill. MRDH die altijd door zijn omgeving omringt was met muziek is ook opgegroeid in Amsterdam en later verhuisd naar Lelystad. In Lelystad leerde de twee elkaar kennen door de wederzijdse interesse in elkaars muziek. MRDH probeerde na een moeilijke periode zijn tijd te besteden aan positieve dingen zoals het oppakken van zijn leven en zijn muziek. Hij wist niet zeker of dit hem zou lukken. Toen hij de track ‘Blijven’ van CK Dinero hoorde en de videoclip bekeek op Youtube twijfelde hij niet meer. “Misschien moeten we samen zitten of kan hij mij wegwijs maken qua bepaalde dingen.” Hij benaderde hem om samen te werken.

Voor die periode had CK Dinero al interesse in het werk van MRDH dus hij zag de combinatie ook zitten. Deze samenwerking begon doordat CK Dinero en MRDH veel teksten schreven. Zij investeerden in zichzelf door een laptop te kopen en toegewijd te blijven aan de muziek. “We zijn echt begonnen met niks, als je nu terugkijkt was dat wel erg. In de winter in de koude garage, dikke jackas alles!” Na het schrijven keken zij in hun netwerk naar creatievelingen die zij konden benaderen voor de beats. “We wilden geen internet beats!” Met hun individuele netwerken samen kwamen zij al een stuk verder en konden beginnen met het maken van meerdere tracks.

In de drie jaren dat zij samenwerken hebben zij vooral gewerkt aan hun sound. MRDH geeft aan dat hij zichzelf graag uitbreidt door soul en cultuur in zijn muziek te verwerken. De teksten die zij schrijven gaan over hun leven en het punt waarop zij nu staan. “Je gaat ons niet confronteren met teksten die wij niet zijn, we houden het realistisch!” De manier waarop zij het real houden met elkaar is ook de reden waarom zij goed kunnen samenwerken. “Niemand probeert beter te zijn dan de ander, we vullen elkaar goed aan!” Dit is ook wat zij verwachten van andere partijen waar ze mee samenwerken. Volgens MRDH is producer Kwallini ook eerlijk en kritisch. Dat is precies wat zij nodig hebben.

MRDH & CK Dinero hebben doelen opgesteld en deze dichtbij zichzelf gehouden. Het is voor belangrijk dat zij en hun omgeving goed zit en hun naamsbekendheid uitgebreid is. “Ik wil onze mensen uit de trap en ons crowd moet ons ook echt kennen.”  De interactie met de crowd moet goed zijn. Succes is voor MRDH en CK Dinero niet het grote geld of de fancy cars. Succes is elke overwinning, hoe klein dan ook, vieren. Vorige maand hebben zij bijvoorbeeld hun eerste optreden gehad op het ‘Shutdown’ event. Dit was een event met als doel de ‘stop the violence’ movement vergroten en stilstaan bij al het recentelijke geweld in Amsterdam Zuid-Oost. Als artiesten die zelf ook drill muziek maken is het voor hen belangrijk om de jeugd ook positief te beïnvloeden. “Niet alles kan gecensureerd worden maar je kan het wel nuanceren met teksten die wat rustiger zijn.”  

Op dit moment zijn MRDH en CK Dinero gefocust op het maken van meer muziek, een grotere naam en vooral heerlijk hunzelf te blijven. Doelen zoals op Appelsap of Lowlands staan en uiteindelijk een eigen label starten zijn er zeer zeker ook, maar zij pakken alles stap voor stap aan en denken er goed over na. Blijf de heren in de gaten houden voor meer toffe tracks!

Wij vroegen MRDH & CK Dinero, dit of dat! Bekijk hieronder waaruit zij kiezen!

Beluister hun muziek op Spotify

Volg MRDH op Instagram

Volg CK Dinero op Instagram

View this post on Instagram

M&C Linkerbaan trap A Gaza op die achterwiel, vieze baard metje bitch, nette jongen maar me lines debiel 🥴

A post shared by Ck Dinero ☔☇ (@ckdinero916) on

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Cam’ron dropt nieuwe single!

Dyga heeft het over ‘Sexual Healing’