in

NVI “Ik heb mezelf 300 miljoen % geaccepteerd!”

NVI kwam langs the Backstage Bastards office om te praten over zijn carrière. Om te komen op het punt waar hij nu is heeft hij veel obstakels en moeilijke momenten moeten overwinnen. Hij besloot om niet bij de pakken neer te zitten maar kracht te putten uit de pijnlijke momenten. 

NVI is een 24 jarige artiest. Alhoewel hij Turkse roots heeft en geboren is in Enschede is hij woonachtig in Amsterdam waar het hem enorm bevalt. Vooral de kunst, cultuur, internationale feeling en toeristen zijn voor hem een inspiratie. Zijn muziek omschrijft hij zelf als mystiek, magisch, uplifting, poëtisch en positieve energie. Hij verwerkt zijn emoties in rap en zang. Hij is altijd bezig geweest met muziek maar nooit op een serieus niveau. Zijn eerste droom, steward worden, behaalde hij en dat toonde hem aan dat hij zijn andere dromen ook kan realiseren. Hij besloot daarom om zijn muziek op te pakken, “Wat zou er gebeuren als ik 300 miljoen % inzet erin stop?”

In een muziekcentrum in Hoofddorp begon het avontuur. Hier ging hij naartoe om aan zijn muziek te werken. Er werd opgemerkt dat hij er echt voor wilde gaan en met begeleiding ver zou komen. Zij verwezen hem door naar club Jacco. Voordat hij naar club Jacco ging heeft hij 2 weken getwijfeld maar op een zekere ochtend stond hij op, kleedde hij zich aan als NVI de artiest en ging hij naar club Jacco. Bij binnenkomst zei hij, “ik ben een superster!” Sinds die dag was hij er bijna dagelijks. Op deze plek heeft hij ook zijn manager Yve ontmoet. Yve merkte de ontwikkeling die NVI in een korte periode maakte op en wilde hem hierin begeleiden.

De ontwikkelingen in NVI’s leven zijn voor hem niet altijd even makkelijk geweest. Jarenlang moest hij een dubbelleven leiden omdat hij nog niet uit de kast was gekomen. Hij leefde met woede en verdriet. Zijn artiestennaam NVI (wat je uitspreekt als envy) komt vanuit een zware periode waar hij besloot dat de negatieve mensen alleen nog maar jaloers kunnen worden zodra hij aan top staat. Op zijn 17e kwam hij uit de kast. “Ik dacht accepteer mij maar hoe ik ben, of niet!” Het feit dat niemand uit zijn directe omgeving hem de rug toekeerde maakt hem gelukkig. Mensen uit zijn directe omgeving hebben hem gemotiveerd om zijn leven ten positieve om te gooien maar aan het eind van de dag was NVI degene die het moest doen. “Ik ben nu wie ik hoor te zijn, denk ik. Ik heb mezelf 300 miljoen % geaccepteerd.”

Met zijn muziek wil NVI dit soort onderwerpen uitlichten en het bespreekbaar maken. “Ik doe het niet alleen voor mezelf. Voor elke gay, elk persoon die zich minderwaardig heeft gevoeld of is veroordeeld. Ik hoop dat zij een bepaalde kracht uit mij krijgen en weten dat zij ook zichzelf mogen zijn.” Maar dat doet hij op zijn manier, niet te extravagant vooral erg subtiel. Naast de subtiele boodschappen in zijn teksten verwerkt hij ook boodschappen in zijn videoclips. Hij ziet het leven door een regenboog bril en dat past ook heel goed bij zijn spirituele kant en zijn rainbow aura. Hij wil mensen op een nieuw bewustzijnsniveau brengen, een nieuwe frequentie. 

NVI beschrijft zichzelf als een roos die heel snel gaat bloeien. De muziek die hij uitgebracht heeft zijn al verschillende werelden waardoor hij elke kant op kan. Momenteel werkt hij aan het maken van zoveel mogelijk muziek. Zijn videoclip ‘Loco‘ is gisteren gedropt. Nu wil meerdere EP’s uitbrengen en een nieuwe beweging starten. Zodra hij dit heeft neergezet in Nederland is hij van plan internationaal te gaan. Hij wil voornamelijk de Turkse luisteraars inpakken en ook Turkse muziek maken. NVI deelt zijn verhaal in zijn videoclips, blijf ze zeker goed bekijken en hem in de gaten houden. 

Backstage Bastards Funfact: NVI is een creatieve duizendpoot. Hij gaf aan dat hij niet alleen artiest wil zijn maar al zijn talenten ondervinden en gebruiken. Wij waren benieuwd naar wat hij naast rap en zang allemaal doet en nog wil doen. Naast het feit dat hij een steward is, is hij ook nog eens model. Hij is betrokken bij het creatieve proces van zijn videoclips en fotoshoots en wil ook nog eens aanwezig zijn in de media. Volgend jaar kunnen wij hem zien op de schermen als acteur in een speelfilm.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Fous & Sligg hebben het over ‘Saaf’

‘Are You Down’ met Tiziana?