in

Phill-E “Mijn leven is nu synchroon aan het leven dat ik wilde!”

Phill-E kwam langs the Backstage Bastards office om te praten over zijn muzikale carrière en hoe hard werken en manifesteren zijn toekomst vormt. Hij focust zich op zijn ding en zorgt ervoor dat hij met zijn muziek zijn visie met ons deelt. 

Al zijn hele leven lang is Phill-E bezig met muziek. Dit begon op jonge leeftijd met het spelen van djembe. “Djembe was het eerste muziekinstrument wat ik aanraakte.” Na de djembe speelde hij viool via een klassieke opleiding. Hij werd beïnvloed door hiphop muziek wat hij graag luisterden en begon hiphop te spelen op de viool. Naast het spelen van instrumenten wilde hij toch meer doen met muziek, zo begon hij beats te maken. Dit alles deed hij op 12 jarige leeftijd. In die tijd kwam Soulja boy op. Dit was voor hem een inspiratie om ook viraal te gaan met zijn beats. Hij richtte een YouTube kanaal ‘Kidafrobeatz’ op waar hij al zijn beats op deelde. Eerst maakte hij bestaande tracks na om te oefenen en zijn subscribers en views omhoog te krijgen. Dit deed hij niet zomaar, hij ging tactisch te werk. Hij deed research naar welke zoektermen men gebruikte, welke hashtags veel gebruikt werden en naar welke songs mensen luisterden. Door middel van zijn research kon hij goed inspelen op een doelgroep. “Mijn kijkers kwamen vooral uit Amerika.” Nadat hij een following had opgebouwd kon hij naast de bestaande tracks die hij na maakten ook zijn eigen beats delen. 

Op school nam hij met een vriend op in een studio. Die studio werd gebruikt om geluiden op te nemen die je in de Efteling hoort, maar ze mochten ook vrij aan hun muziek werken. Samen met zijn vriend begon hij alternatieve hiphop te maken op zijn beats. Hij was lekker bezig met muziek. Dit veranderde op het moment dat hij naar Maastricht verhuisde om te studeren. “Mijn muziek stond toen een beetje stil.” Al snel voelde het voor hem alsof er iets ontbrak, het voelde incompleet. Zijn huisgenoot in Maastricht motiveerde hem om zijn beats naar buiten te brengen. Dit was voor hem een extra bevestiging om zijn muziek weer op te pakken. Phill-E stuurde zijn beats op naar een hiphop producer. Zijn beats vielen bij hem in de smaak en hij gaf hem het volgende advies. “Zorg dat je op plekken komt en dat je muziek gehoord wordt door mensen die het snappen.” Ook nam hij Phill-E mee naar ‘Beats&Rhymes’, een event voor artiesten en producers. Op dit event kregen producers de kans om hun beats te laten horen en artiesten kregen de kans om op deze beat te spitten. Phill-E liet een trap horen. “Ik zette de beat aan en de crowd went crazy.” 

‘Beats&Rhymes’ veranderde de koers van zijn carrière. Die dag maakte hij veel connecties. Hij werd uitgenodigd voor een schrijverskamp, als producer. Op het kamp zelf werd hij toch geïnspireerd om ook te schrijven. “Ik heb altijd wel geschreven maar ik liet het rappen over aan andere mensen, ik maakte voornamelijk beats.” Uit dit schrijverskamp kwamen 12 nummers die helaas nooit zijn uitgebracht. Maar Phill-E kreeg een nieuwe droom, “Ik wil dit ook, mijn nummers fulltime kunnen uitbrengen.” Op de studie die hij daarna volgde kwam hij wederom een klasgenoot tegen die ook muziek maakte met een thuis studio. Hier nam hij zijn eerste nummer ‘On The Way’ op. Bij het volgende ‘Beats&Rhymes’ event was hij van plan dit te laten horen. Op het event zelf kwam hij erachter dat de druk extra hoog was. Er waren veel Amerikaanse muzikanten aanwezig. Toen hij zijn track afspeelde zei Shawn Barron, een belangrijke naam in de hiphopscene; “This is dope, I couldn’t understand it but it’s dope! You’re a star, keep doing this.”

Vanaf dat moment wist Phill-E het zeker. “Ik ga er alles aan doen om het te laten werken!” Alles wat hij vanaf jongs af aan deed was een voorbereiding voor nu. Hij leerde zijn manager kennen en bouwde een team om hem heen. Hij heeft besloten om volledig voor zijn muziek te gaan. “Ik heb een planning voor mezelf gemaakt zodat ik wel elke dag bezig ben met mijn muziek, dat kan in de studio zijn, of zelf mixen en masteren of bij mijn manager of bezig met marketingplannen. Nu gaat er echt gas op!” Muziek is voor hem een motivatie om het beste uit zichzelf te halen. Na het droppen van een aantal singles heeft hij hard gewerkt aan zijn album ‘Santiago’. In het album vertelt hij een verhaal “Ik blijf mijn eigen ding doen. Het is niet super persoonlijk maar meer een kijkje naar mijn mindset, hoe ik denk over de law of attraction.” Blijf Phill-E volgen om zijn ontwikkelingen mee te maken.

Wij lieten Phill-E ook kiezen uit ‘Dit of Dat', bekijk hieronder hoe dat verliep.

Beluister ‘Santiago' hieronder

Volg Phill-E op Instagram

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Jandino Asporaat brengt boek uit!

Blueface komt naar Nederland!