in

Remi “Mijn hoofd staat nooit stil!”

Remi kwam langs de Backstage Bastards Office om gezellig te kletsen over hoe hij muziek weer heeft opgepakt. Muziek is voor hem een manier om zijn creatieve gedachten te delen met de wereld. Met een duidelijke visie en een plan moet hij ver komen!

Remi is een 26 jarige artiest uit Lelystad. Op 13 jarige leeftijd begon hij op zijn kamertje bij zijn vader thuis met het schrijven van teksten. Hij was geschorst van school en had eigenlijk niks beters te doen. Rap en hiphop muziek hadden altijd zijn interesse. Hij luisterde destijds vooral veel 50cent en af en toe Tupac. Hij haalde een ‘crappy’ microfoon en downloadde de benodigde programma’s om zo zijn muziek te maken. “Ik merkte dat ik er mijn ei in kwijt kon en dan blijf je dat gewoon doen.” 

De muziek die hij maakte stuurde hij naar vrienden en kennissen via MSN. Daarop kreeg hij positieve reacties. “Mensen noemde het tof, terwijl het eigenlijk niet tof is maar mensen houden ervan om je een goed gevoel te geven.”  Wel genoot hij ervan om muziek te maken. Op zijn 16e begon dit een serieuzere vorm te krijgen. Met 4 andere vrienden die ook rapte begon hij de groep DCT wat staat voor ‘Dreams Come True’. “Dat was wel een goeie tijd. Het leek toen alsof dingen gingen lukken.” Met deze groep werd alles wat realistischer. 

In deze groep ontwikkelde hij zichzelf, zijn stage performance en teksten. Zij stonden op Bevrijdingsdag in Haarlem en Almere, zij deden het voorprogramma van Lange Frans in Lelystad en stonden op meerdere podia. Dit deden zij ongeveer 2 jaar met veel plezier. Uiteindelijk kreeg helaas iedereen andere prioriteiten en werden de wegen gescheiden. Dit was voor Remi een periode waarin hij voor een belangrijke keuze kwam te staan. “Ik was bezig met muziek maar ik verdiende daar weinig mee. Ik moest kiezen of ik dit zou blijven doen of zou gaan voor zekerheid.” 

Remi koos ervoor om muziek even naast zich neer te leggen en zich te focussen op zijn studie en baan. “Het besef was er niet dat ik ook naast school en werk muziek kon maken. Op zo een jonge leeftijd is het altijd of-of!” Zonder muziek werd hij niet genoeg geprikkeld. Er was niet genoeg ruimte om zijn creativiteit eruit te laten. “Ik ben best creatief!”  Als ik mijn creativiteit niet kwijt kan dan raak ik ongelukkig.” Vorig jaar besloot Remi zijn muziek weer op te pakken. Hij realiseerde wat hij mistte in het leven en voelde zich beter daardoor. Hij dook de studio in met een vriend en maakte daar een paar nummers. Met deze nummers heeft hij nooit iets gedaan omdat ze niet helemaal de sound waren waarmee hij naar buiten wilde komen.

Nu heeft hij zijn sound gevonden. Dat is het beste beschrijven als storytelling rap. Hij wil een verhaal vertellen en serieuze onderwerpen aankaarten. Zijn teksten gaan vooral over hoe hij zich voelde in de tijd dat hij geen muziek maakte. “Door middel van het schrijven van teksten kan ik mezelf het best uitdrukken. Ik denk heel veel. Mijn hoofd staat nooit stil.” Naast het schrijven geniet hij het meest van performen on stage. Connecten met zijn publiek en zien hoe zij reageren op zijn muziek. De komende tijd gaat Remi vooral werken aan nieuwe muziek en het releasen van zijn nieuwe single. Blijf hem in de gaten houden voor real stories!

Uiteraard lieten wij Remi kiezen tussen ‘Dit of Dat’ bekijk het hieronder

Stream de muziek van Remi via Spotify

Volg Remi op Instagram

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Willie Wartaal wil nog minstens dertig albums maken

TSF Sauce Gohan dropt “Young Don”