in

RichYorke “Soms deel ik ervaring, soms gaat het over drip”

RichYorke kwam langs the Backstage Bastards office om te praten over zijn muziek. Hij gaf ons een kleine rondleiding in zijn mind en vertelde ons over hoe hij van plan is de rest van zijn luisteraars ook een kijkje in zijn mind te geven.

RichYorke is een jonge artiest uit Amsterdam Zuid-oost. Hij komt niet perse uit een muzikale familie, maar de liefde voor muziek zit er sinds kleins af aan in. Het maken van muziek ging in verschillende stadia. Het begon met pianolessen die hij kreeg in de kerk. Hier kreeg hij de smaak te pakken. Later pakte hij gitaarspelen op. Naast het bespelen van instrumenten, was freestylen voor hem ook altijd een leuke bezigheid. “Je hebt sowieso altijd een paar guys om je heen die rappen. Dan wordt er een beat gezet en dan freestyle je.”

Op een gegeven moment kon RichYorke het freestylen niet meer loslaten. Hij bleef barz verzinnen, zocht online beats op en begon zichzelf op te nemen. Naast het feit dat hij zichzelf op deze manier kon uiten werd het ook een soort strijd. “Eigenlijk ben ik een soort narcistische guy die wilt winnen met alles wat hij doet”, zegt hij grappende wijs. “Maar toen ik merkte dat ik er goed in werd, schrok ik van mezelf.”

Het was niet perse zijn eigen plan om muziek op deze manier aan te pakken. Hij was van plan om altijd muziek te maken maar niet vanuit een rap perspectief.  “Muziek maken in Nederland was eerst niet echt een ding, je kon er niet van leven. Om al je tijd erin te stoppen was dus een groot risico. Nu is dat anders. Je kan muziek maken en het kan je wat opleveren, al ben je niet de grootste.” Door de positieve reacties van zijn omgeving en het vertrouwen in zichzelf heeft hij toch besloten om muziek op te pakken.

Zijn eerste tape heeft hij dan ook volledig gewijd aan zijn eigen ervaringen. Hij heeft het over de motivatie die hij haalt uit deze ervaringen. “Meestal zit er wel een advies bij. Als je goed luistert hoor je dat. Maar niet in elke track hoor! Soms gaat het over drip.” In ‘Mindmap’ the tape vertelt RichYorke waar hij nu staat in het leven en waar hij naartoe wilt. Door middel van zijn muziek geeft hij relevante levenslessen en openbaringen.

Momenteel gaat RichYorke als indepentent artist door het leven. “Ik ben niet echt een voorstander van het weggeven van mijn werk.” Hij is van mening dat je zelf best ver kan komen. Wel kost het veel meer werk. Daarom focust hij zich niet teveel op de toekomst maar leeft hij meer in het nu. “Ik ben aan het doen wat ik vandaag moet doen en als ik alles moet doen wat ik vandaag doe dan kunnen we verder.” Één van deze doelen, namelijk het uitbrengen van een tape, heeft hij inmiddels behaald. Vanaf dit punt kunnen wij meerdere tracks verwachten en is de sky niet the limit. Blijf ‘Mindmap’ streamen hieronder!

Backstage Bastards Funfact: Naast zijn levenservaring en zijn drip waren wij ook nieuwsgierig naar hoe het dan zit met de dames. Wat is de slechtste openingszin die RichYorke ooit heeft gekregen? “Nou ik kreeg een dm met een emoticon van een kast, een stoel, een meubel. Toen zei ze, I'm moving into your dm's. Dat wat anders, maar ik heb er niet op gereageerd.”

Volg RichYorke op Instagram

View this post on Instagram

3x raden wie m’n EP nog moet checken? ❤️🌺🖤#linkinbio

A post shared by Gibs (@richyorke) on

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

JB Scofield is stretching

KAP G dropt videoclip ‘CARLOS SLIM’