in

Rick Versace, “V.I.P, Viezerik is passé”

Rick Versace kwam langs the Backstage Office om te praten over de loop van zijn carrière. Hij vertelt ons over de stappen die hij heeft moeten maken om te komen waar hij nu is. Voor hem is het vooral belangrijk om muziek te maken waar hij gelukkig van wordt. De fame is leuk maar dat is niet waar hij het voor doet. 

Rick Versace is een 36 jarige artiest uit Amsterdam West. Hij is al 20 jaar bezig in de muziekscéne. Voorheen kende wij hem als ‘Kleine Viezerik’. De muziek die hij voorheen vooral maakte paste goed thuis in de urban wereld. Maar vandaag de dag focust hij zich meer op de reggae en dancehall kant. Zijn muzikale interesse werd op jonge leeftijd aangewakkerd. In een tijd waarin er nog veelal op straat gebeatboxt werd, begon hij langzaam maar zeker teksten te verzinnen. Dit ontwikkelde zich uiteindelijk in een langdurige carrière die zo zijn ups en downs meebracht.

Teksten verzinnen is iets waar Rick Versace altijd van hield. Deze teksten moesten van hem inhoudelijk sterk zijn. “Ik houd van filosoferen.” Dat filosoferen kunnen wij zowel in zijn oude als nieuwe tracks terughoren. Alhoewel velen hem herkennen van en als de enige echte ‘Tattooboy’, hoor je in ‘Meisje Luister’ terug dat hij enorm nadenkt over de boodschap. Een boodschap die hij wil overbrengen op zijn unieke manier. Hij wilde nooit samen met andere artiesten in een hokje geplaatst. Het samenkomen van filosoferen en muziek is voor Rick Versace de ultieme combinatie. “Muziek is mijn leven.” 

Als ‘Kleine Viezerik’ verscheen hij veel in de media. Hij was te zien in onder andere ‘Ali B op Volle Toeren’, ‘Fort Boyard’ en het programma ‘Sterren Springen’. Het was zelfs zo dat hij het gevoel kreeg dat men hem eerder herkende van zijn mediaoptredens dan van zijn muziek. Hier wilde hij een verandering in brengen. Hij trok zich terug uit de scène om na te denken over de koers van zijn carrière. Hij wilde niet meer zijn wat het publiek van hem verlangde maar meer van wat dichterbij hem ligt. “Iedereen wil zijn eigen identiteit.” 

Hij besloot dan ook om ‘Kleine Viezerik’ achter zich te laten en zichzelf te identificeren als ‘Rick Versace’. Deze verandering had te maken met zijn groei als persoon en artiest. “Deze nieuwe naam past beter bij de persoon die ik nu ben. Ik ben volwassen geworden en vader van 4.” Ook vond hij het beter om op deze manier een nieuwe richting in te slaan. “Ik wil gewoon mijn eigen ding doen!”

Met zijn album ‘Kwaaimang Tunes Volume 1’ bracht hij de geleidelijke overgang van ‘Kleine Viezerik’ naar ‘Rick Versace’. In zijn track ‘Reborn’ heeft zichzelf opnieuw voorgesteld. “Muziek moet voor mij spreken!” Hij zichzelf heeft de maanden die daarop volgden klaargestoomd. De sound waarmee hij ons oren wil blessen heeft hij gecreëerd en gevormd tot een EP. Zijn EP was een cadeautje, vooral voor de dames, hij heeft deze dan ook ‘Ladies Night genoemd. 

Na ‘Ladies Night’ heeft hij een belangrijk album gedropt, ‘V.I.P. Viezerik is Passé’. Waarin hij nogmaals op het hart drukt dat hij als Rick Versace zijn stempel wil drukken. Hij is dan ook van plan om zich te focussen op wat er nog komt, niet op wat er al is geweest. “Ik ga mijn legacy goed afsluiten!” Van deze afsluiting zijn wij graag getuigen. Blijf hem volgen.

Backstage Bastards Funfact: 

Door de jaren heen heeft Rick Versace veel levenslessen mee gekregen. In zijn leven heeft 6 vallende sterren gezien. Toch gelooft hij niet in wensen. Hij wil dan ook meegegeven aan anderen dat je jouw eigen doelen creëert. Dit doe je door ze vast te stellen, op te schrijven en vervolgens te visualiseren. 

Beluister ‘V.I.P. Viezerik is Passé’ hieronder

Volg Rick Versace op Instagram 

What do you think?

1 point
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

SydjeBW heeft alle ogen op zich!

Beckie deelt haar nieuwe banger!