in

Skinto “Je moet altijd evolven!”

Skinto kwam langs the Backstage Office om gezellig te kletsen over zijn carrière en de verschillende stappen die hij hierin heeft gemaakt. Hij heeft het uitgebreid over de route die hij heeft bewandeld en die hij nog steeds bewandeld naar wie Skinto echt is. 

Jelani a.k.a Skinto is een 31 jarige artiest en songwriter. Geboren en getogen in Amsterdam. De tracks die hij heeft gemaakt zijn zo divers dat hij met geen enkele genre te labelen is. Hij heeft ballads, rap tracks, grime, eigenlijk van alles. “Het is ook moeilijk om te kiezen, als je een beat hoort dan weet je wat erop moet.” Zijn muzikale reis begon al redelijk jong. Op 10 jarige leeftijd zong hij in een kerkkoor en deed hij vaak mee met talentenshows. Met een reggae artiest als vaders is dat ook zo gek nog niet. Zijn vader zorgde ervoor dat hij Skinto met muziek op het juiste pad hield. Hoe meer tijd hij in de studio zou besteden, des te minder tijd hij had voor kwajongensstreken. In de studio liet zijn vader hem Bob Marley liedjes zingen. “Mijn vader zag iets dat ik niet in mezelf zag. Hij heeft mij geleerd om discipline te hebben qua muziek. Ik ben tot de dag van vandaag nog steeds bang om met hem de studio in te gaan.”

Als tiener kwam hij terecht in de groep TKJIVE. TKJIVE stond voor top klasse jeugd in verschillende elementen. De naam was gepast, de groep zorgde voor veel entertainment in verschillende genres. “Wij waren echte entertainment, de shows waren heel tof. We deden soca nummers, bubbeling vooral veel oldschool. We danste ook erbij.” Alhoewel hij de groep reuze gezellig vond miste er iets. Toen hij te gast was bij State TV begon ‘Skinto’. Hij wilde een kans om te laten zien wat hij kon en deze kreeg hij. Na zijn optreden op State TV werd hij benaderd door boekingskantoren en muzieklabels. Skinto wilde meer over zichzelf vertellen. Hier heeft hij 4 jaar lang de ruim voor genomen. Waarin hij zichzelf en zijn eigen carrière ontwikkelde. Daarna was het tijd voor een nieuwe fase, hij ging een samenwerking aan met Stepherd. ‘Skinto en Stepherd’ was een goede combinatie, hij kreeg een hele andere soort fanbase. 

De genres waar hij zichzelf in wilde uiten, namelijk grime en hiphop, paste niet echt bij ‘Skinto en Stepherd’. Hij begon na te denken over wie hij was en wat voor muziek hij wilde maken. “Ik moet de focus nog op 1 ding leggen, ik doe eigenlijk te veel.” Met de jaren heeft hij een aantal lessen ondervonden. Zijn ‘ik kan dit zelf’ attitude is verminderd en hij heeft een team opgebouwd dat samen met hem gefocust is op zijn carrière. Ook probeert hij zichzelf constant te verbeteren. “Dezelfde formule gaat niet altijd aanslaan. Als mensen al weten hoe een track van jou gaat klinken voordat het uit is dan gaat het fout. Probeer vernieuwende dingen, doe iets anders. Probeer je eigen shit te vinden!” Mijn zijn hoge energielevel on stage en de interessante onderwerpen van zijn tracks zijn wij benieuwd wat Skinto de komende tijd voor ons in petto heeft. Blijf hem in de gaten houden!

Backstage Bastards Funfact: Skinto is een bijzondere naam. Wij waren erg benieuwd waar hij deze naam vandaan heeft. Het verhaal erachter is best leuk, het blijkt een nickname te zijn die hij van zijn oma heeft gekregen. “Mijn oma vond dat ik dunne tenen had dus noemde zij mij ‘Skinny toe’ en dit werd uiteindelijk ‘Skinto’.

Wat nog een leuk feitje is, is dat Skinto het naast muziek erg leuk vindt om te schilderen. “Het is rustgevend en inspirerend.”

Beluister hieronder meer van Skinto

Volg Skinto op Instagram

View this post on Instagram

Goeiemogggel!😃☀️

A post shared by Skinto (@skintooo) on

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Ice & Ali B zijn met hun drerries!

Leeroy spreekt in ‘Volumes’