Connect with us

Backstage Bastards

What’s New: Benjayh neemt buitenaardse stappen

What's New

What’s New: Benjayh neemt buitenaardse stappen

Benjayh is een, bijna buitenaardse, artiest uit Amsterdam Zuidoost. Hij is zich heel bewust van zijn higher en lower self. “Naast mijn leven als artiest ben ik een liefdevolle jonge man wiens lower self social media probeert te ontwijken. En mijn higher self is sowieso een social media guy, die social media als uitlaatklep gebruikt en houdt van netwerken.”

Benjayh is een artiest die net als veel andere artiesten zijn muziek gebruikt als uitlaatklep. Het is een vorm van zelfexpressie. Hij verwerkt zijn gevoelens in zijn muziek en werk vooral op vibes. Op zijn 23e begon hij muziek uit te brengen. Hiervoor schreef hij al freestyles samen met Jhorano. Tijdens de periode van Hashtagdieboys, de internetserie waarin hij deelneemt, zag en motiveerde hij het succes van Jhorano als artiest. Hij bedacht dat hij ook op een ander muzikaal level kon komen als zijn interesses niet zo breed waren en zijn focus op één factor groter was. Maar Benjayh is nou eenmaal een allrounder. “Binnenkort misschien Benjayh F Barber, ik cut je haar!”

In het begin van zijn muzikale carrière heeft hij een mic en mixer aangeschaft en kon hiermee creatief aan de slag. Toen hij muziek uitbracht dropte hij dit zonder aankondiging. Voor hem werkte dat op het moment goed. Maar nu hij ouder en wijzer is wil hij het anders aanpakken. “Wanneer ik iets doe wil ik erin uitblinken, dat is op dit moment muziek dus daar focus ik mij ook op.” Nu wordt hij gezien als artiest en ook nog eens eentje die ‘buiten het bootje valt’. Er zijn nu mensen die naar zijn muziek vragen en partijen die hem een duw in de rug kunnen bieden. Daarom werk hij nu wel met een gameplan maar doet hij dit niet te gedetailleerd. “Ik heb de gameplan of life in m’n hoofd. Waar je moet komen zal je komen als je de drive hebt.”

De muziek die hij maakt stopt men in de categorieën: hiphop, rap en/of alternative. “Het is geen gangsterrap. Ik maak vibey tracks en toxic masculinity dripping tracks.” Hij probeert de dingen die hij ziet en meemaakt in zijn tracks te stoppen. Het maken van tunes, daar doet hij niet te lang over. “Ik kan een tekst schrijven, even achter mijn PS gaan en spelen en vervolgens een beat eronder gooien, ik doe dit allemaal vanuit huis dus het is zo gedaan.” Als hij klaar is met zijn tunes en ze zijn naar zijn mening goed dan dropt hij ze. Hij denkt er niet te lang over na. Dit advies heeft hij van zijn sensei YOUNGBAEKANSIE, “Je moet niet nadenken je moet gewoon doen man.” Benjayh probeert dan ook niet anders te zijn, hij is gewoon zichzelf. “Iemand noemde mij ooit trash dus dat houd ik nu ook aan.”

De invloeden die hij wel tot zich neemt zijn vooral van overzee. De artiest die hem persoonlijk heeft geïnspireerd is Tyler The Creator. Door hem heeft hij echt naar muziek geluisterd. Soulja Boy is ook echt een inspiratie geweest op gebied van YouTube content. Hij is ook bezig met andere dingen. Hij noemt ter vergelijking Donald Glover, een content maker. “Ik maak muziek, ik maak filmpjes. Je kan mijn muziek voelen, maar mijn filmpjes niet en vice versa. Als je mij support, support je mij. En ik noem mensen geen fans maar supporters!”

Qua projecten heeft hij genoeg liggen in de ijskast, er gaat sowieso gedropt worden. Hij wil zich focussen op videoclips. Maar als independent artist kan dit ingewikkeld zijn. “Je moet spijkeren aan de weg tot je niet meer kan. Tot ie vol ligt met spijkers. Succes is een mindset. Je kan jezelf niet evenaren met een ander.” Tot die tijd geniet van zijn tune Venus/Mars, en blijf hem in de gaten houden via Spotify, Instagram en Youtube!

Click to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in What's New

Advertisement

Categories

Advertisement
To Top

Log In

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy