Connect with us

Backstage Bastards

What’s New: Dani Deaux claimt alle seizoenen

What's New

What’s New: Dani Deaux claimt alle seizoenen

Ze is een meid van de 1103, je moet niet schrikken als je elf nul ziet. Deze woorden rapt Dani Deaux in haar signature tune Deaux Season. Ze is geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost en hier is ze supertrots op. Zij wil haarzelf, Zuidoost én vrouwen in the game op de kaart zetten. Ze komt jullie halen, de mensen die lopen te slapen! At the Backstage Bastards office vertelt zij ons over haar gameplan.

De ‘reaux' naar Dani Deaux

Danithia Samuel is een 19-jarige zangeres en rapper. In de eerste instantie was zij van plan haar geboortenaam als artiestennaam te gebruiken. Ze vond de mysterie achter haar naam wel spannend. Bij het horen van de naam ‘Dani Samuel' weet je namelijk niet meteen of je met een man of een vrouw te maken hebt. Toen ze er langer over na begon te denken, vond ze ‘Dani Samuel' toch te lang en te ‘dying' klinken voor een aankondiging. Ze wilde graag een pakkende naam, wanneer ze on stage aangekondigd zou worden moest het er uit vloeien. Spontaan kwam zij op de naam Dani Deaux en de uitleg hiervan is simpel; zij houdt van geld. In Amerikaanse slang betekent ‘dough' geld en alsof dat al niet creatief genoeg is werd het uiteindelijk ‘Deaux', omdat dat “een beetje ghetto chic” overkomt. Daar kon zij zich wel in vinden.

Dani begon rond haar 7e levensjaar met  zingen. In de klas zat een meisje met een prachtige stem en zij zongen altijd samen. Ze gingen er samen zo in op dat het soms omsloeg in een competitie, maar ze maakte vooral plezier samen. Toen Dani merkte dat zij op die leeftijd al een tweede stem kon meepakken wist zij het zeker: ‘later wanneer ik groot ben, ga ik wat doen met mijn stem‘. Zij was niet dat kind dat op de vraag ‘wat wil je later worden' een maatschappelijk antwoord gaf. Ze zou geen rechten gaan studeren en advocaat worden. ‘Ik wist dat ik artiest wilde zijn. Ik doe nu waar ik als klein meisje van droomde'. 

Als het in haar oren niet goed klinkt, maakt het niet uit wie het wel goed vindt

Muziek betekent alles voor haar. Letterlijk alles. Zij denkt, droomt en praat muziek. Het zit 24/7 in haar hoofd. Het is ook iets dat therapeutisch voor haar werkt. Wanneer zij zich slecht voelt dan is muziek er voor haar en dat voelt vertrouwd. Zij maakt vooral urban, r&b en hiphop en al haar teksten zijn zelfgeschreven. Door haar perfectionistische trekken kan dit proces aardig lang duren. Als het in mijn oren niet goed klinkt maakt het niet uit wie het wel goed vindt. De beats krijgt zij van een paar dope ass beatmakers die toevallig ook vrienden zijn. Voor haar is het echt een kwestie van mensen kennen en netwerken. Zij is namelijk nog nergens getekend.

Dani Deaux blijft dichtbij zichzelf

Ze zingt en rapt, maar als je haar vraagt een keuze te maken tussen de twee beantwoord zij dit vol confidence met: ‘zang'! “Ik blijf dicht bij mezelf en ik zing echt goed. Ik denk dat het een gave is die ik heb gekregen en die kan ik niet zomaar aan de kant schuiven'. Over haar schrijfproces vertelt zij dat dit vaak gebaseerd is op de emotie woede. Alle nummers zijn geschreven in een boze staat, zelfs de love songs. Ze ervaart boosheid als een negatieve emotie en zij houdt niet van negativiteit. Ze kiest er daarom voor het van zich af te schrijven. 

Op haar 17e begon zij muziek maken serieuzer te nemen. Zij was van plan een EP te droppen maar dit heeft zij nooit gedaan. Ze bracht ook een tune uit over liefde omdat zij super verliefd was. Nu 2 jaar verder bestempelt zij deze tune lachend als super slecht. Vandaag de dag schrijft zij vooral stoere teksten, maar als je goed luistert hoor je waar het over gaat. Je kunt de groei die zij meemaakt, wat haar dwarszit en wat zij gaat bereiken door haar muziek heen horen. Vooral dat laatste is haar grootste inspiratie: wat zij gaat bereiken. Dat kan je in haar ‘signature song' Deaux Season terughoren. In December 2017 begon zij hieraan te schrijven en het voelde meteen goed. Na veel corrigeren heeft zij toch besloten op hem puur en rauw te posten. Als mensen het luisteren zeggen ze, dit ben jij! Dit is wat ik doe met mijn muziek! De mensen die mij kennen zeggen dit is Dani, de mensen die mij niet kennen leren mij kennen.

 

De middelen, de stem en de motivatie

Zij heeft haar zangtalent van haar moeder, die zingt prachtig. Doordat zij wegens ziekte naar Nederland moest komen voor een operatie heeft zij haar carrière helaas nooit kunnen doorzetten. Wel heeft zij Dani altijd gepusht om iets met muziek te doen. Daarom geeft Dani aan dat zij het nu gaat maken. Zij heeft de middelen, de stem en de motivatie. Daarnaast heeft zij ook team Deaux achter haar staan bestaand uit haar vriendin, haar broer en zus, Nienie de manager en een paar goede vrienden. Bij ‘team Deaux' kan ze alles kwijt en heeft zij steun.

Dani omschrijft zichzelf als real en eerlijk! Deze game en de wereld is een poppenkast. Zij weigert te lachen met mensen die zij niet mag en zegt altijd wat er op haar hart zit. Daartegen over staat wel dat zij zich druk maakt om haar imago. Haar directheid mag er niet voor zorgen dat men dit gaat verwarren met agressie. Ik ben Dani, ik ben gewoon chill maar tot hier en niet verder. Dit heeft zij ook met samenwerkingen. Zij werkt op basis van vibes. “Als mijn gevoel zegt fuck dit…fuck dit!”

Hip Hop is LIFE

Inmiddels heeft zij al een aantal gigs op haar naam staan. Haar favoriete gigs waren die met betrekking tot de LBGTQ-gemeenschap. Hierdoor voelde zij zich betrokken en erkend. Volgend jaar wil zij zeker nog 15 gigs pakken. In de toekomst ziet zij zichzelf minstens 2 keer op Appelsap festival staan. Dit is belangrijk voor haar omdat dit een puur hiphop festival is. ‘Ze flikken het elk jaar weer. Hiphop is life!' Verder wil zij graag een paar 101barz sessies, toffe clips uitbrengen en ze heeft ook wat collabo’s op haar lijstje staan. Adje, Hef en Mocromaniac zijn artiesten waar zij graag mee samen wil werken. Omdat zij al een paar Engelse tunes heeft geschreven wil zij ook internationale gigs, in Engeland en Amerika. Wanneer wij – vanwege haar roots – Suriname én een Surinaamse tune voorstellen, geeft zij aan dat wij haar op ideeën brengen. Wellicht iets om naar uit te kijken.

Over haar volgende tune wil ze niet al te veel kwijt en wanneer die uitkomt verklapt ze ook nog niet. Wel geeft ze ons een kleine hint door te zeggen dat deze track ‘veel viezigheid' belooft. Wij zijn benieuwd! Om vast een impressie van dit aanstormend talent te krijgen raden we je aan ‘Deaux Season' hieronder te beluisteren. De komende seizoenen kunne we niet meer om haar heen. Stay tuned!

Volg Dani Deaux ook op Instagram

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in What's New

Advertisement

Categories

Advertisement
To Top

Log in

You’ll be automatically logged in 5 seconds.

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Close
of

Processing files…