Connect with us

Backstage Bastards

What’s New: De Herrieschoppr’s gaan lawaai maken!

What's New

What’s New: De Herrieschoppr’s gaan lawaai maken!

“Play in position, stay in position” is de boodschap waarmee de Herrieschoppr’s luidruchtig maar met good vibes the Backstage Bastards office betreden. Zij vertellen over hun muzikale carrière, zowel individueel als in groepsverband en wat zij willen en gaan bereiken.

Wie zijn de Herrieschoppr’s?

De Herrieschoppr’s is een collectief bestaand uit 5 leden. 3 rappers en 2 DJ/Producers. Daniel aka DaantjeB (DJ/producer), Roché aka DougieTheWolf (rapper), Elijah aka Kiomi(rapper), Angelo aka Devlaux(rapper) en Samuel aka MAS(DJ/producer), allemaal jong en getalenteerd. Angelo en Roché zijn neven van elkaar en de rest heeft elkaar leren kennen via school/stage of andere kennissen. De klik was er meteen. De groep zit zo op een lijn dat ze zelfs elkaars zinnen kunnen afmaken en aanvullen. Dit is ook waar hun kracht zit. “We zijn elkaars motivatie en we hypen elkaar altijd!” “We zijn echt broeders!”

Elke Herrieschoppr’s geeft aan dat muziek belangrijk is en dat het een deel van de opvoeding was. Binnen de groep hebben zij hun specialisatie maar ze zijn multi-getalenteerd, de rappers leren van de producers en de producers kunnen zelf ook instrumenten bespelen. Zij leven en ademen muziek. Dit is voor hen ook een deel geweest van de opvoeding. “Hiphop is bijna een geloof”, zegt Roché zelfs. Maar muziek is niet iets wat je kan voorspellen. “Niet iedereen krijgt dezelfde kans” volgens Elijah. Daarom probeert hij muziek te combineren met zijn studie. Het is immers altijd fijn om een back-up te hebben. Wel zijn ze het erover eens dat zij muziek zo hoog hebben zitten dat zij er serieus aan werken. De jongens delen hun doelen en dromen, zij werken hard aan hun visie. “Het is als het ware een bedrijf waar we aan werken.”

Hoe maken zij herrie?

De Herrieschoppr’s geven aan dat zij genieten van de momenten in de studio. Zij maken muziek gebaseerd op de emoties die zij voelen. “Wees eerlijk en zeg wat op je hart ligt.” Dit kan gaan over liefdes gevoelens maar dit kan ook gaan over depressief zijn. Wanneer ze dit dan terugluisteren is dit een onbeschrijfelijk gevoel, “muziek blijft therapie.”  Dit is toch wel tegenstrijdig met wanneer ze on stage staan. “Herrieschoppr’s zijn een soort frustratie, vooral als we optreden.”

Most wanted, een hiphop wedstrijd waar zij aan meededen vonden ze een geweldige ervaring. Hieruit hebben zij geleerd hoe zij een act maken voor op stage. “het moment dat ik de trap opliep was ik shook! Ik moest echt plassen!” Zij hadden in de tram al een voorgevoel dat ze de eerste act waren. Toen zij binnenwandelen kregen zij door dat ze daadwerkelijk de eerste waren. Toch hebben zij enorm genoten van de show. “Al onze vrienden waren er, dat jij tegen je ouders kan zeggen dat mensen €15 hebben betaald om je te zien optreden is tof!” Zij behaalde de finale maar hebben helaas niet gewonnen. Volgend jaar proberen zij het opnieuw.

Los van de Herrieschoppr’s zijn de guys individueel ook artiest. Iedereen heeft zijn eigen stijl en voorkeur. Dit motiveren ze bij elkaar. Zij hebben van hun mentor Ebon-E geleerd om individueel ook hard te werken aan hun eigen carriere. “Samen zijn we een meteoriet, maar individueel zijn we ook goede stenen.” Zo leren ze ook van elkaar, eerst zong Roché nooit maar nu zingt hij ook op tracks. Angelo en Elijah leren weer van Roché zijn flows om zo hun rapskills te verbeteren. Zelfs Daniel en Samuel leren van elkaar en zo leren zij de rappers weer de technieken om hun muziek goed af te mixen.

Hoe gaan zij 2019 aftrappen?

Op 7 februari hebben zij al een project ‘Decibel‘ EP uitgebracht waaraan zij heel hard gewerkt hebben. Zij willen zo veel mogelijk tijd besteden in de studio, teksten schrijven, tunes uitbrengen en hun naam branden. Herrieschoppr’s moet een merk worden, iedereen moet de naam onthouden en herkennen. Zij zien zelfs merchandise voor zich. Maar geduld is een schone zaak. Tijdens hun muzikale journey hebben zij geleerd dat het belangrijk is om geduld te hebben, “Je kan niet zomaar shit droppen.” Waar zij ook naar uitkijken zijn optredens. Dit is wat zij het liefst doen. Zij hebben ‘The Best Of West’ gewonnen en met het prijzengeld hebben zij een investering gedaan in hun carrière. Waar mensen vaak met prijzengeld gaan shoppen hebben zij het geld geïnvesteerd in muziekapparaten. Er ligt nog een tape over liefde genaamd ‘Ramona’, maar die is nog niet uit. Ook zitten zij momenteel in de halve finale van De Grote Prijs. Wij wachten met smart op de tunes die uitkomen en ook op ‘Ramona’. Blijf deze boys checken!

Volg de Herrieschoppr's op Instagram

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in What's New

Advertisement

Categories

Advertisement
To Top

Log in

You’ll be automatically logged in 5 seconds.

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Close
of

Processing files…