in

What’s New: Demii zet haar carriere in motion

Demii vertelt ons over de bewegingen die zij gaat maken in haar muzikale carriere. En dit doet zij niet met een terughoudende houding. “Nee ik ben geen lieve meid, dat is wel een feit”, zingt zij zelfverzekerd.

Demiguelle Talip, die met de artiestennaam Demii door het leven gaat, is een 19-jarige zangeres met Surinaamse roots. Zij heeft een muzikale achtergrond doordat zij een moeder en zussen heeft die zingen. Zelf zingt zij al zolang als zij het kan herinneren en heeft hierdoor ook besloten om zichzelf fulltime op muziek te richten. Leuk feitje, zij vindt het leuk om opera te zingen.

In het verleden heeft zij zichzelf wel eens tegengehouden door faalangst. Toen zij opgegeven werd voor Idols is zij gegaan, door de auditie heen gekomen maar heeft uiteindelijk niet doorgezet. Sinds een jaar heeft zij besloten haar faalangst aan te pakken en haar muziek serieus op te pakken. Via een kennis is zij terecht gekomen bij Backstage Bastards waar zij nu al 2 jaar getekend is. Bij Backstage Bastards krijgt zij de nodige push om door te gaan met muziek. Met de begeleiding van Backstage Bastards is zij van plan grote stappen te maken in de urban music scene. Eerst in Nederland en vervolgens internationaal. Zij heeft al een Surinaamse tune gemaakt waarvan zij ooit nog een videoclip wil maken.

Muziek is alles voor Demii. In muziek kan zij haar emoties en creativiteit kwijt. Wanneer zij bezig is met muziek voelt het alsof de rest er niet toe doet. In het verleden heeft faalangst haar muzikale kunsten beperkt door haar terughoudendheid, maar dat is nu afgelopen. “Door meer in mezelf te geloven weet ik dat ik het kan! Als ik naar mensen ga kijken bereik ik niks, ik moet aan mezelf denken.” Demii gaat voor een succesvolle carriére. Als ik haar vraag wat succes voor haar betekent zegt zij, “Succes is naast een grote naamsbekendheid ook mezelf en mensen blij kunnen maken met mijn muziek. Het moet een inspiratie zijn en mensen kunnen raken.” Desondanks is zij zich als opkomende artiest er goed van bewust dat de muziekindustrie niet altijd rozengeur en maneschijn is. “Je moet oppassen wie je vertrouwd. Het is belangrijk om te weten waar je begonnen bent.”

In de toekomst wil zij graag werken met variërende artiesten zoals IAMAISHA, Josylvio, Sevn en Latifah. Internationaal zou zij het tof vinden om met Aya Nakamura samen te werken. “Ik weet niet hoe het zou matchen want ik kan geen Frans, maar misschien een Engels-Franse tune!” Zij heeft wel Engels geschreven, een tune genaamd ‘Hotel room’ die zij trots even laat horen, maar om de Nederlandse markt te veroveren focust zij zich nu op Nederlands. Voor haar schrijfproces is het belangrijk om een goede samenwerking te hebben met de producer. De producer vraagt haar wat voor beat zij wil, vervolgens flowen zij er samen op om te kijken wat voor moois eruit ontstaat. Dit werkt voor haar het beste.

24 januari is haar debuut single ‘Motion’ uitgekomen, deze is geproduceerd door Ritchy-E. Voor Demii een geweldige dag. De dag dat zij die videoclip ging shooten was zij erg zenuwachtig. Ze was ziekjes en haar stem was schor. Maar dat is in de videoclip niet terug te zien. Zij vond het team van stylisten, visagisten, make-up artist en eigenlijk het hele team fijn om mee te werken. Zij geeft aan vaker met ze te willen werken. In de videoclip is zij best romantisch en close. “In het begin was het best awkward maar eindstand zijn we iets aan het acteren en werd het allemaal gemakkelijk!” “Het was een lange dag, maar als ik het eindresultaat zie was het een succesvolle dag!” De videoclip spreekt boekdelen en belooft de valentijnsdag-song te worden. Met ‘Motion’ begint Demii haar carriére en dit is zeker niet het laatste wat wij van haar zullen horen. Er liggen plannen op de tafel voor een volgende single en zij werkt hard aan een EP maar veel kan zij daar nog niet over kwijt. Blijft haar in de gaten houden!

Volg Demii op Instagram

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Mr Wonder, Skinto, Leeroy, Romeo Donk, NiviTW & Salvathore hebben all the time!

Luudje is altijd in de wijk!