Connect with us

Backstage Bastards

What’s New: Ella John neemt positie in the scène!

What's New

What’s New: Ella John neemt positie in the scène!

Met “ik ben Ella John! Een lastige ams en ik pas mij niet aan” begint zij lachend het interview. De 21-jarige Ella John is bij Backstage Bastards om te praten over haar carrière en de plannen die zij heeft met het jaar 2019. Ella John is een jonge, pittige dame vol creativiteit en liefde. In 2019 neemt zij haar positie in the scène.

De volledige naam van Ella John is Elisabeth, “zo keurig klinkt dat” vind ze zelf. Omdat zij sinds de derde klas de bijnaam Ella kreeg van haar destijds beste vriendin, gaat zij nu door het leven als Ella John. Zij omschrijft haarzelf als young and upcoming en positioneert haarzelf als artiest die muziek maakt in verschillende genres. Tot nu toe hebben rap en dancehall voornamelijk haar voorkeur en dat hoor je terug in haar uitgebrachte muziek. Zij is al bezig met muziek sinds groep 6. In haar klas op een basisschool in Zaanstad besloot zij vanaf dat moment te gaan rappen. Dit is geen standaard hobby en hiervan was zij zich volledig bewust. “Ik was wel anders dan de rest en dit viel op.”

Zij brengt nu ongeveer 2 jaar serieus muziek uit. Haar muzikale reis begon via een stageplek bij stichting ZS Alliance in Zaandam. Hier kreeg zij de nodige push om door te gaan met rappen, want vlak voor deze periode verloor ze haar drive een beetje. ZS Alliance is een jongerenstichting die aan jongeren talentontwikkeling doet binnen het genre hiphop. Zij doen dit door middel van dans, rap, beats, voeding en kunst. Ella John was een van deze jongeren die hier tot ontwikkeling kwam. Jonna Fraser is ook een van de jongeren die 10 jaar terug daar tot ontwikkeling kwam. In 2015 kwam Ella John onder het management APSU Agency te vallen. Jonna Fraser, YOUNGBAEKANSIE en Saïda zijn o.a artiesten die onder hetzelfde management vallen. Zij dacht na over de volgende stap en maakte vervolgens track na track na  track. Hierna was het volgens haar en de managers tijd voor een eerste EP.

OFA?!

Ofa betekent ‘hoe gaat het' in het Surinaams. Dit is net als ‘Faka?’ veelal gebruikt als straattaal afkomstig uit de Surinaamse taal een echte binnenkomer. Dit is hoe zij zich voelde op dat moment. Zij wilde binnenkomen met de boodschap: “Ella John is nu ook in ‘the game'!” Het is haar bedoeling om met haar muziek een duidelijke message over te brengen in ‘the game'. Muziek is immers liefde, het is een manier om haarzelf te uiten en het geeft een goed gevoel. Zij kan hier de energie in kwijt die zij niet altijd perse bij zich wil dragen. Wanneer wij haar vragen waar zij dan voornamelijk over schrijft antwoordt zij met: “van alles! Ik schrijf wat in mij opkomt”. Dit kunnen liefde gerelateerde tunes zijn zoals ‘Potion’ of tunes waarin zij zich uit tegenover mensen die haar upfucken. Het ligt ook aan de producers en/of artiesten waar zij mee zit. “Je creëert samen een vibe en daar komt dan een project uit. En soms zit je alleen en dat brengt dan ook weer wat anders.”

Het leukste aan het artiesten leven vindt zij muziek maken en optreden. “Als ik optreed kan ik zien waarvoor ik  zoveel uur in de studio heb gezeten en wat het doet met mensen. Het is als het ware het product. Ik geef liefde en ik krijg liefde terug. Dus ik geniet met ze.” Zij heeft al een aantal optredens op haar naam staan. Zij heeft o.a gestaan in de Paradiso, het Paard van Troje en op het Kwaku Festival. Vooral het optreden in het Paard van Troje vond zij tof omdat het energielevel hoog was. Dit was tijdens FMC Collective, een collectief van vrouwelijke artiesten die spitten. “Dit was dope, een hele goede vibe!” Dit vindt zij ook belangrijk bij het voorbereiden op haar shows, die chille vibe. Zij moet repeteren met haar DJ, want ze moet en zal iets goeds leveren. De show is voor haar geslaagd als ze de liefde terug voelt die ze erin stopt. Dit heeft ze tot nu toe  gelukkig altijd gevoeld. “Ik geniet als ik zie dat de crowd geniet en met mij meedanst. Soms zingt de crowd zelfs mee, wat ik echt dope vind want ik ben dit nog niet gewend. Ik heb maar een paar shows gehad tot nu toe. Ik ben eigenlijk nog aan het inkomen, maar mensen zingen al tracks mee en dat geeft je echt een goed gevoel.”

Als zij advies kan geven aan upcoming artists geeft zij de volgende tips. ‘Houd er rekening mee dat je veel zelf doet, tenzij je een label achter je hebt die veel taken overneemt'. Zij heeft gelukkig wel een team achter zich die helpt met clips, tracks uitbrengen, styling en meer. Toch blijft het veel regelwerk. Ze geeft aan dat het vooral belangrijk is om van het creatieve proces te genieten. “Maak je nog niet druk om views of play of waar je track gedraaid wordt en wie het luistert. Hoe klinkt je muziek? Wat ga je uitbrengen? Als je blij bent met dat komt de rest wel goed.”

Ella John geeft aan dat zij zichzelf meer heeft gevonden in de muziek. Ze weet beter hoe zij haar teksten kan uitbrengen. 2018 heeft ze een keiharde zomersessie bij 101barz gedaan en vervolgens afgesloten met het nummer ‘Positie’ en in 2019 gaat zij door met tracks uitbrengen. Deze maand komt de videoclip van ‘Flip Een Kop’ uit. Deze tracks zijn een onderdeel van haar aankomende EP ‘Gass'. Hiermee heeft zij grootste plannen. Ook is zij al geboekt voor het Zwarte Cross Festival. Van Ella John zullen wij dit jaar nog genoeg horen en wij kijken hier zeker naar uit!

Volg Ella John op Instagram

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in What's New

Advertisement

Categories

Advertisement
To Top

Log in

You’ll be automatically logged in 5 seconds.

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Close
of

Processing files…