in

What’s New: Jay de Goat dript de scène binnen!

De energieke Jay de Goat kwam langs the Backstage Bastards Office om te praten over wat hij muzikaal voor ons in petto heeft. Hij is een veelzijdig persoon en uit dit dan ook in zijn teksten.

De 23 jarige Jairus, beter bekend als Jay de Goat, is een artiest uit Amersfoort. Vanaf zijn 14e schrijft hij al teksten. Op zijn 19e besloot hij eigen heel spontaan zich op te geven voor de Nederlandse Popacademie in Utrecht. Hij kwam hier terecht door een producer waarmee hij werkte. Een dag voor de deadline schreef hij zich in en een week later werd hij gebeld voor een auditie. De Popacademie helpt hem vooral met netwerken en kennis op te doen over de muziekindustrie, management en labels. Hierdoor komt hij erachter hoe het wereldje in elkaar zit.

Zijn muziek valt door hem niet in een hokje te plaatsen. Hij kan en wil van alles maken, maar dan wel op zijn manier. Vandaar dat hij tijdens een schrijverskamp met Family First de bijnaam ‘Mister Sprenkel’ kreeg. “Ik sprenkel een beetje goat-sauce op de beat.” Toen hij via de Pop academie het voorprogramma van Lil Kleine heeft gedaan realiseerde hij zich dat er echt naar zijn muziek geluisterd wordt. Dit was voor hem ook het moment dat hij muziek serieus besloot aan te pakken.

Om zichzelf zo goed mogelijk te kunnen uiten in zijn muziek draait het bij Jay de Goat allemaal om feelings & vibes. “Ik vind het tof dat ik mensen kan inspireren met mijn muziek. Als zij zich kunnen relateren met mijn vibe, teksten of visie.” Een dag met hem in de studio is dan ook chillen. Maar wel gefocust chillen. Deze vibe trekt hij het liefst door naar de stage. Als hij on stage moet bereidt hij zich dan ook voor door gewoon te genieten. En zich mee te laten voeren met de goodvibes van zijn team. Een kwartier voordat hij op gaat neemt hij even een momentje voor zichzelf, “Even een snelle me-time.”

Goat staat voor ‘Greatest of all time’, Jay de Goat vindt dat iedereen een goat kan zijn. “In mijn optiek kan iedereen een goat worden zolang ie zichzelf maar is en het beste uit zichzelf haalt. Ik probeer de goat om te draaien naar iets inspirerends voor iedereen.” Zo vindt hij ook dat je open moet staan voor samenwerkingen. “Iedereen heeft altijd wel een soort saus waar je van kan proeven en die je kan mengen met je eigen saus.”

Met de jaren heeft Jay de Goat zichzelf veel moeten ontwikkelen. Als independent artist heeft hij zichzelf veel aangeleerd. “Tegenwoordig kan je heel veel zelf regelen.” Eerst gebeurden het droppen van muziek onderling in zijn vriendenkring en werd het zo gepusht. Nu gaat dat wat meer gestructureerd. Het wordt goed opgepakt waardoor hij klaar is om een eigen sound te creëren. “Ik ben aan het ontdekken hoe ik mezelf wil laten klinken en hoe ik mezelf naar buiten wil brengen.”

Voor de toekomst heeft Jay de Goat nog geen specifieke plannen maar één doel spreekt hij wel heel specifiek uit. In 2022 staat hij in de Ziggo dome met een Goat&Friends show. Voor nu wil hij zich vooral focussen op zijn sound. Ook wil hij de mensen kennis laten maken met Jay de Goat. Dit doet hij door middel van zijn muziek en andere content. “Ik wil dat iedereen mij overal gaat zien.”

Backstage Bastards funfact: Aan zijn naam hadden wij dit eigenlijk al moeten weten maar toen wij hem vroegen welk dier hij zou willen zijn en waarom was dit uiteraard een geit. “Ik heb niet echt een reden, ik vind geiten gewoon leuk!” En wie houdt nou niet van geiten? Deze goat gaan wij goed in de gaten houden.

Stay tuned voor ‘Shawty' deze vrijdag. Beluister meer muziek van ‘Jay de Goat’ hieronder


Volg Jay de Goat op Instagram


What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Bryan Mg and Architrackz drop visuals of ‘Hard 2 Get’

PARTY FAVOR FT. A$AP FERG & JUICY J ‘WAIT A MINUTE’