in

What’s New: Jhorrmountain draait op volle toeren!

Jhorrmountain is een jonge, veelzijdige en zeer zeker energieke artiest. Met zijn flow en stem is hij van plan veel kanten op te gaan, maar toch altijd dicht bij zichzelf te blijven. Hij kwam langs at the Backstage Bastards Office om o.a. te vertellen hoe hij zichzelf gaat blijven vernieuwen en hoe hij de crowd geïnteresseerd houdt.De vele kanten van Jhorrmountain

Jhorano beter bekend als Jhorrmountain is een 23-jarige artiest die heel goed weet waar hij wel van houdt en waar hij niet van houdt. “Ik houd van muziek maken, ik houd van sporten, ik houd van dames, ik houd van thee, ik houd van geurkaarsen, ik houd van Hennessy. Ik houd van het leven, mijn vrienden en mijn naasten.” Hij houdt zich in het dagelijks leven vooral bezig met de dingen waar hij van houdt en de dingen waar hij niet van houdt blijven op gepaste afstand. Hij wist bijvoorbeeld al vrij vroeg dat school niet helemaal zijn ding was. Op zijn 18e besloot hij daar een einde aan te breien.

Voetbal, iets wat wél helemaal zijn ding is, besloot hij aan de kant te schuiven om plek te maken voor muziek. Muziek is het eigenlijk altijd al voor hem geweest, als jonge jongen was hij er al veel mee bezig. Hij bracht bijvoorbeeld veel tijd met Defano in de studio door en maakte freestyles met Benjayh en Youngbaekansie. De freestyles die zij maakten waren in het begin voor de lol, maar hoe ouder ze werden, hoe serieuzer zij het begonnen te nemen. Zij besloten uiteindelijk tijd, geld en aandacht te investeren in muziek. Drie jaar geleden besloot hij zelf een microfoon te halen. “Als je een mic koopt dan ben je wel serieus!”

This is some serious business

Alhoewel hij verschillende genres muziek maakt, staat hij toch wel het meest bekend om clubmuziek. Het is echt het type muziek waar een bepaalde vibe vanaf spat. Zoals hij het zelf noemt: ‘schud je bil muziek’.

Als Jhorrmountain terugblikt naar de start van zijn muzikale carrière, ziet hij veel groei. Naast de groei in naamsbekendheid en bereik ziet hij ook persoonlijke groei. “Ik zie de groei bij mezelf qua tekst, flow en variatie. Ik vind het belangrijk om zo veelzijdig mogelijk te blijven.” Als hij nu een tune dropt is de volgende tune absoluut niet hetzelfde. Het is voor hem vooral belangrijk om de lol erin te blijven zien en te genieten van het maken van muziek. Wanneer hij naar de studio gaat zet hij zijn mind dan ook op nul en doet hij gewoon zijn ding. Dezelfde mindset heeft hij als het aankomt op optreden. Hij heeft veel podiumervaring kunnen opdoen, omdat hij in het verleden veel gehost heeft en ook een behoorlijk tijd mascotte van Adje is geweest. Inmiddels is performen voor hem een tweede natuur. “Ik heb me ook nog nooit voorbereid voor een optreden. Ik train terwijl ik optreed. Ik probeer dingen tijdens het optreden en denk, oke dit lukt wel, dope. Ooh dit lukt niet, dat gaan we beter oppakken.”


Zichzelf overstijgen on stage

Dat zijn optredens niet ingestudeerd zijn is inderdaad te merken aan de onverwachte momenten die hij heeft meegemaakt.

‘Zou Wifey Goedkeuren’, het feest dat Defano een tijd terug organiseerde was een hectisch optreden. We waren onderweg in de auto en Defano was live op Instagram. Als hij meer dan 10.000 kijkers zou halen, dan moest ik een lapdance geven on stage. Het aantal kijkers werd behaald en voor ik het wist stond ik tijdens het feest een lapdance op het podium te geven. Best heftige beelden, al zeg ik het zelf'

Hij geniet er altijd van om anderen te entertainen, maar hij merkt als artiest zijnde ook dat mensen altijd verwachten dat hij standby staat om z'n ‘stagepersona' in de strijd te gooien. Hoewel de podiumversie van Jhorrmontain niet veel afwijkt van de off stage Jhorrano, komt het wel eens voor dat hij ‘gewoon Jhorr' wilt zijn. “Soms stappen mensen op je af en verwachten ze dat je wat gaat doen alsof je een soort jukebox bent. Alsof ze een een muntje van 50 cent kunnen inwerpen, zodat ik ter plekke ga dansen. Zo werkt het natuurlijk niet. Ik kan ook een keer een off day hebben of gewoon willen relaxen.” Toch zou hij het artiestenleven voor geen goud willen inruilen. ‘Ik krijg ontzettend veel waarderingen voor mijn muziek en optredens, daar kan ik echt van genieten'.


Wat de toekomst voor hem in petto heeft

Met het aantal tunes die hij momenteel on hold heeft liggen zou hij als het ware met gemak een EP kunnen droppen. Hij is echter meer bezig met het ontdekken van andere sounds. Hij wil weten waar hij heen kan met zijn stem en is ook bezig met interessante internationale samenwerkingen met o.a de Duitse dj's ‘Jugglerz'. Voor zijn tune ‘Wasmachine’ heeft hij een single deal gesloten met Armada Music en ook dat ziet er veelbelovend uit. “Er komt geen einde aan succesvol zijn. Als je een doel behaald hebt, wil je uiteindelijk meer. Het blijft maar doorgaan. Veel mensen willen de beste rapper zijn of wat dan ook. Ik wil gewoon voor mezelf stabiel zijn, kinderen maken en die lekker verzorgen. Een legacy achterlaten. Een legend zijn voor m’n kinderen.” Naar deze legacy kijken wij uit, wij blijven Jhorrmountain zeker in de gaten houden.

Backstage Bastards Funfact: Velen zullen zich afvragen hoe Jhorrmontain eigenlijk aan zijn artiestennaam is gekomen. Toen wij hem de vraag stelde begon hij smakelijk te lachen. Vervolgens stond hij op en keek hij ons veelzeggend aan. We begrepen de hint vrij snel. ‘Iemand zei een keer tegen me: Wat heb jij voor berg in je broek?'. Wanneer ik een joggingbroek aan heb, smijt men naar mijn hoofd dat ik een groot pakket daar beneden heb. ….En zo werd de ‘mountain' achter Jhorr geboren!

Inmiddels is ‘Wasmachine’ uit! Heb jij het al beluisterd? Laat ons weten wat je vindt!

Volg Jhorrmountain op InstagramWhat do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Beyoncé is breaking the internet again!

Kash Doll is een ‘Hustla’