Connect with us

Backstage Bastards

What’s New: Jong Louis & MC Lost jongleren met woorden en letters!

What's New

What’s New: Jong Louis & MC Lost jongleren met woorden en letters!

De Amsterdamse rapper MC Lost heeft eind 2018 zijn eerste EP uit genaamd ‘Jij ABC, ik APC’ uitgebracht. Het meerendeel van de tracks hierop is geproduceerd door Jong Louis. Samen zijn zij op bezoek at the Backstage Office. Al snel ontstaat er spontaan een driehoeks-gesprek. Zij leggen ons uit waarom het voor hen een zo voor de hand liggende keuze is geweest om samen een muziekproject te starten. De muzikale chemie tussen de twee spat er in ieder geval vanaf.

Deze chemie is ook duidelijk terug te horen in het project. Zij omschrijven hun muziek als een kruising tussen trap en oude hiphopmuziek. Het bevat wel enkele kenmerken van R&B maar draait alsnog volledig om het ‘spitten’. Al is het vrij oldskool passen zij zich naar eigen zeggen wel aan het verschuivende genre aan. De soulvolle zangeres Rose Sarpong is op bijna elke track te horen. “Zij maakt het project echt tot een geheel”. Jong Louis geeft aan dat bijna elke tune op de EP een andere sound heeft waardoor iedereen er dus aan mee kan doen. MC Lost voegt hieraan toe: “Ik bedoel dit op de minst arrogante manier maar onze muziek is voor mensen die teksten en muziek, met name hiphop kunnen luisteren en waarderen”.

Met zijn EP wil MC Lost laten zien wie hij nu eigenlijk is en wat hij nu precies doet. “Als mensen mij vragen wie ik ben wil ik die vraag hiermee kunnen beantwoorden”. Zelfs de naam van zijn EP is persoonlijk. Het is namelijk afkomstig van een iets ouder concept. MC Lost zit ook al geruime tijd in een live band genaamd ‘The Ish’. “Tijdens de shows in 2012/2013 is er altijd een moment geweest waarop ik riep “LAAG, LAAG!” Echt iedereen in zaal gaat dan omlaag. Vervolgens spit hij dan een verse en zeg “Jij bent abc ik apc, jij weet je geen raad…” Hij rapt dan door tot de beat weer opkomt. Eerder dit jaar is hem gevraagd waarom hij het eigenlijk niet meer gebruikt. Omdat hij het zo een harde verse vindt is hij weer gaan spelen met het concept, vandaar dus de naam ‘Jij abc, ik apc!’.

Naast het feit dat MC Lost in de band ‘The Ish’ zit, maakt hij ook nog deel uit van de rapgroep Soultrash. Dit is een collectief uit Amserdam Zuid-oost. Zij zijn gestart in No Limit, een cultureel centrum waar creatievelingen samen komen om te werken. In die tijd is er een wekelijkse beatmasterclass geweest waarbij producers beats maken en beats-wedstrijden houden. “Ik kwam er elke woensdag om beats te ‘stelen’ ”, zegt MC Lost lachend. Er kwamen steeds meer mensen bij en uiteindelijk besloten zij er iets mee te doen. Het moment dat waarop MC Lost echt serieus met muziek begon is rond zijn 16e.

Jong Louis is er nóg eerder bij. In groep vijf luistert hij al heavy naar muziek. Als hij naar een videoclip kijkt waarin Eminem zijn eigen moeder begraaft weet hij zeker dat hij iets met muziek wilt doen. “Die visuals zijn zó ziek, iedereen op school heeft het erover gehad toen, toch heb ik al snel gemerkt dat ik mij meer in muziek verdiep dan mijn klasgenoten”. Hij luistert naar alle hiphoptunes die uitkomen en vanaf dat moment gaat het snel. “Ik checkte niet alleen die pokoe maar ook naar de feature en verdiepte me in wat de producer nu eigenlijk doet”.

Ook als hij wat ouder is houdt hij zich met andere dingen bezig dan zijn leeftijdsgenoten. “Terwijl zij elke vrijdag- en zaterdagavond aan het zuipen zijn heb ik besloten elke vrijdagavond beats te maken met een vriend, no matter what! Ik vond dat toen heel serieus maar als ik hier nu op terug kijk vind ik één dag in de week reuze meevallen”.

Vandaag de dag draait het leven van beide heren volledig om muziek. Ze hebben enorm veel respect voor elkaars werk en ervaren de samenwerking als zeer prettig. Zo prettig dat zij zelfs al bezig zijn met een nieuw project dat in 2019 uitkomt. Wij kijken er in ieder geval al naar uit. Beluister “Jij APC, Ik ABC” hieronder.

Om ons alvast scherp te houden dropte Jong Louis zijn EP “Slimme Jongen, Domme Pokoes”, check it out.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in What's New

Advertisement

Categories

Advertisement
To Top

Log in

You’ll be automatically logged in 5 seconds.

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Close
of

Processing files…