in

What’s New: King Yagri is back in full effect!

Yagri is terug, hij rapt nog steeds en hij is nog steeds boos. Misschien zelfs bozer nu! And it shows. King Yagri kwam langs bij the Backstage Bastards office om te praten over zijn carrière en hoe hij dit keer gaat overnemen.

King Yagri is een 27 jarige Surinaamse rapper die is opgegroeid in Amsterdam Zuidoost. Zijn drang naar muziek begon al heel vroeg. Op 8 jarige leeftijd al. Op deze leeftijd werd hij door jongens uit verschillende Surinaamse buurten geïnspireerd. Zij kwamen bij elkaar en begonnen te freestylen. Een mattie van Yagri begeleidde hem hierin, Yagri keek naar hem op. “Hij stuurde mensen naar huis met zijn freestyles.” Dit resulteerde erin dat Yagri Surinaamse muziek begon te maken. Voor een lange periode ging dit goed, het liep lekker maar hij wilde meer.

In 2011 begon hij Nederlandstalige muziek te maken. Hij deed dit met de groep ‘Kookboys Bollengang’. Deze groep bestond uit verschillende artiesten zoals; Jowy Rosé, Gler, Jackie Spenn, Klaas Vaak en anderen. Hun naam was afgeleid van een bakker in Kraaiennest. Deze bakker was de hele nacht open en veel mensen haalde daar Berlinerbollen. Iedereen zette geld bij elkaar en zo hadden ze tijdens de late night studio sessies toch te eten. Met de ‘Kookboys Bollengang’ ging het goed. Ze maakten een aantal liedjes, ook met de Hydroboyz. Als zij ergens kwamen wisten mensen wie zij waren en rapten ze mee met de teksten. Maar dit stopte na een tijd. “We dachten dat we er al waren, maar we waren er nog niet!” De boys stopte en Yagri ook.

Nu is hij terug. Hij heeft een nieuwe gameplan en is al helemaal bezig met de uitvoering hiervan. “Ik focus mij niet op 1 genre, ik focus mij op verschillende genres en maak verschillende muziek. Je kan niet zeggen Yagri is een trapper of een driller, nee Yagri is alles. Ik ben van alle markten thuis.” Wel geeft hij aan dat zijn dancehall zijn favoriete genre is. Maar de Nederlandse scène is hier nog niet klaar voor. Af en toe laat hij zijn dancehall stijl naar buiten komen en is zo van plan deze markt te bezitten. Door zijn veelzijdigheid is er in zijn muziek wel voor ieder wat wils. Hij is van plan eerst naar buiten te treden met trap en drill om mensen warm te maken. Daarna gaat hij de andere genres aanpakken. “Muziek is muziek. Ik kan veel. Al maak jij Jazz muziek, dan kan ik nog steeds een tune met jou maken.” Zijn Surinaamse roots en het feit dat alles daar begon, gaat hij nooit vergeten. Daarom gebruikt hij vaak Surinaams in zijn tunes.  Ook gooit hij steeds vaker Jamaicaans. Dit is goed omdat hij zo in de dancehall vibe kan komen en het is ook zijn manier om makkelijker internationaal te gaan. Strategische set, another one.

Yagri is momenteel volledig gefocust op het maken van muziek en het vergroten van zijn naamsbekendheid. “Ik heb wel een verjaardagsfeest gedaan, dat was leuk daar kende iedereen mijn tunes ook. Maar ik wil dat mensen mijn muziek kennen voordat ik ga optreden. ” Hij is bezig met verschillende projecten. Dit keer gaat hij er echt voor. “Ik ga mijn plek weer eisen. Wat van mij is hoort van mij te zijn!” Dit jaar gaan wij niet alleen veel zien maar ook veel horen van Yagri. Hij heeft zichzelf uitgedaagd om maandelijks een tune en/of videoclip uit te brengen. Op 15 februari komt zijn nieuwe tune ‘No Time’ uit. Waarin King Yagri ons belooft een hele andere kant van zichzelf te laten zien. “Mensen gaan denken is dat Yagri?” Wij zijn benieuwd. Blijf zijn tunes bekijken en stay tuned.

Volg King Yagri op Instagram

View this post on Instagram

Jullie zijn niet ready voor deze 🔥🔥🔥 #kingyagri

A post shared by K I N G Y A G R I (@yagri1104) on

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Lord Bisque is kickin’ it met zijn nieuwe track ‘Kickin’ In’

Street Life & Method Man team up met Havoc voor ‘Squad Up’