in

What’s New: KinglikeShamar

KinglikeShamar voorziet de dingen hoe ze zijn, en praat of in zijn geval zingt/rapt hier dan over. Hij voorziet zichzelf deze week van een interview bij the Backstage Bastards Office om te praten over zijn carrière en zoveel meer.

KinglikeShamar is een 25 jarige artiest uit Amsterdam. Zelf wil hij eigenlijk niet het label van artiest krijgen, “Ik omschrijf mezelf als persoon. Ik maak muziek, ik heb die gave maar dat is niet wie ik ben.” Hij is van mening dat je jezelf zo te min doet, vooral omdat hij zoveel meer kan. Ook wil Shamar uniek zijn en blijven, dit neemt hij zeer serieus. Uniek zijn betekent voor hem dat er geen ander zoals hij is. Hij uit dit creatief door vaak met subliminal messages te werken. Wat mensen hiervan vinden boeit hem eigenlijk vrij weinig. Christen zijn is een belangrijk gedeelte van zijn leven. Dit heeft hem gebracht op het pad waar hij zich op bevindt. Hij begon op zijn 12e liedjes te schrijven en te rappen. Maar deze teksten vond hij belabberd. Zowel in zijn muziek als in zijn leven was hij op zoek naar zichzelf. Hij heeft dan ook meerdere artiesten namen gehad, maar kon zichzelf nooit vinden.

“KinglikeShamar is wie ik echt ben.” Met deze naam heeft hij zichzelf gevonden. Shamar heeft ook een betekenis. Het is een Joodse naam en betekent the watchman prophet. Dit is iemand die ziet wanneer dingen gaan gebeuren en dit dan verklaart. Dit is wat hij wil bereiken in het leven door middel van muziek, fotografie en mensen toespreken. “Ik kan alle kanten op, en dat vind ik heerlijk. Mensen weten nooit welke kant ik op ga. En zo, volgens de Bijbel, is een man van de geest.” Shamar is niet bang om fouten te maken, dit hoor bij ons natuur. Hij leert van zijn fouten, laat ze los en probeert andere te helpen “Ik had nooit het positieve zelfbeeld dat ik nu heb!”

Door middel van zijn muziek probeert hij andere te helpen, hun ogen open te maken en een boodschap door te geven. Hij vindt het dan ook moeilijk om het in een genre te plaatsen. Het is hiphop, maar ook een beetje soul. “Maar ik kan elke kant op gaan omdat ik kan zingen, met rappen is het anders want dan rap je op een beat. Bij zang let je meer op de toon. Ik maak muziek met een boodschap, welke genre dan ook. Als ik iets voel, voel ik het. Zelfs salsa, al interesseert dit mij niet veel ik zou het wel kunnen maken.” Dat hij het echt belangrijk vindt om een boodschap over te brengen is te zien aan de artiesten waar hij naar opkijkt, zoals Kendrick Lamar. “Ik kan urenlang naar hem luisteren. Kendrick is aware dat er dingen gebeuren. Meestal slaan zijn eerste lines altijd aan. Zijn boodschappen gaan te diep. ‘Bitch Don’t Kill My Vibe’ bijvoorbeeld gaat over de Hiphop industry, en hoe zij je vibe killen.”

In zijn eigen muziek heeft hij uiteraard ook een boodschap verwerkt. Haat&Liefde gaat over de generatie van nu. Er is veel haat&liefde aan de gang. “Haat is verkeerd en liefde is goed, maar ik heb ze beiden wel. En ik kan daar niet om liegen.” Hij geeft aan dat er liefde wordt getoond door en persoon bijvoorbeeld niet de waarheid te vertellen, wat eigenlijk gelabeld kan worden als haat. En dat haat wordt getoond door op een persoon te letten en hem of haar zodanig af te breken dat dit eigenlijk “fan” gedrag is en een soort liefde toont. In zijn muziek laat hij je bouncen, springen en verliefd worden op zijn stem. Maar daar gaat het hem niet om. Hij wil dat zijn boodschap gehoord wordt.

Wat wij in 2019 van hem kunnen verwachten is dat hij volledig zichzelf blijft. Een getalenteerd persoon die zijn boodschap over wil brengen. Hij wil graag videoclips maken maar, “Ik wil geen twerkende meids in mijn videos!” Hij wil dat de video ook zijn boodschap verkondigd. Net zoals Chivv zijn boodschap verkondigde in ‘Expose The Game’, “Het lijkt alsof hij ook een spiegel heeft gezien.” Of bijvoorbeeld de Grammy-award winnende clip ‘This Is America’ van Donald Glover, “dit is niet de video van het jaar, dit is de video van de eeuw.” Hij wil emoties losmaken bij mensen en dat ze bij het kijken van de clip pijn hebben. Want met pijn komt het besef en dan kan je ergens aan werken. Verder wil hij met veel mensen samenwerken en muzikaal nog veel kanten op. Wij blijven hem in de gaten houden.

Beluister Haat & Liefde hier

Volg KinglikeShamar op Instagram

 

https://www.instagram.com/p/BuBelxLFuMf/

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

S10 releases a diamond of a video

Greedo & YG do it ‘Wasted’