in

What’s New: Marassa brengt ons naar een hoger niveau

Marassa, a saucy soul for life, kwam langs bij the Backstage Bastards office om haar nation te representen. Angelika Naingie, zoals zij echt heet, is supertrots op haar Aukaanse en Saramaccaanse roots. Zij laat dit dan ook vaak terughoren in haar tunes waarin zij Nederlands, Engels en Sranan Tongo prachtig combineert. De naam Marassa heeft zij online gevonden. Dit is naam van een Haïtiaanse Voodoo spirit en het staat voor tweeling. “Ik ben tweeling van sterrenbeeld en that shit is real. Ik ben wispelturig maar dat is ook een blessing at the same time”

Marassa is opgegroeid met HipHop, zij begon als danser. Hiermee deed zij optredens, theaterstukken en freestyle battles. Toen deze passie minder werd stapte zij over naar spoken word. In 2013 heeft zij hiermee veel optredens gedaan. Het was duidelijk dat schrijven haar passie was en nog steeds is. Op het moment dat zij het album ‘Forest Hill Drive’ van J Cole hoorde en vooral het nummer ‘Love Yourz’ bleef hangen wist zij het. “Ik wil mijn gevoelens in nummers zetten en zo mensen raken.” Hier begon haar rap carrière. Zij werd gevraagd voor een event waar zij spoken word deed en eindigde met een nummer. De reacties hierop waren positief, dit gaf Marassa motivatie om te schrijven. Na het schrijven zocht zij online beats en ging vervolgens tapen. “Bij Milla Millz heb ik veel eerste stappen gezet.”

Deze eerste nummers die zij heeft getaped zijn nooit uitgebracht. Zij vond het kwalitatief niet goed genoeg. “Destijds wist ik niet waarom het niet goed was maar ik voelde dat het niet goed was. Nu kan ik kritischer luisteren en weet ik waarom het niet goed was. De beat bijvoorbeeld die te hard was, of het refrein dat vals was.” Op haar verjaardag in 2016 dropte ze wel een tune, ‘No Average Beauty’. Dit was oorspronkelijk een spoken word tekst die zij een jaar hiervoor heeft geschreven maar toch besloot uit te brengen als tune. Zij heeft dit via Soundcloud en Facebook gedeeld en kreeg goede reacties. Op haar verjaardag in 2018 heeft zij ‘Look at me’ gedropt. Deze heeft zij op Spotify geplaatst. “Ik vind het leuk om tunes te droppen op mijn verjaardag, het is voor mij een speciale dag en ik krijg extra love.” In deze jaren heeft zij geleerd om beter te luisteren naar haar eigen muziek. Eerst beoordeelde zij op gevoel en nu op kennis.

De groei die zij heeft meegemaakt in haar carrière gaat niet alleen over haar talent, ook als mens is zij gegroeid. “Voorbereiding is belangrijk. Ik heb zo vaak moeten vallen, ik heb mezelf wel heel snel herpakt maar toch. Als ik terugkijk cringe ik. Ik was zo confident na mijn eerste tune. Ik dacht I got it now.” Tijdens haar optreden bij Wanted merkte zij dat zij halverwege haar tune al buiten adem was. Zij had ook gedanst maar rap is heel wat anders. Om goed voorbereid te zijn kijkt zij tutorials, interviews, shows van anderen en repeteert zij veel. Zij heeft ook beter leren communiceren met producers, zodat de producers weten wat Marassa wil en vice versa. “Ik heb de vaktermen moeten leren.” Dit is belangrijk, zij geeft aan dat je als artiest eerst zoveel mogelijk knowledge op moet doen voor je begint. In een tune zegt ze dan ook “Kijk wat je doet, en doe het dan goed!”

Muziek is voor Marassa een rode lijn. “Muziek heeft mijn zelfverzekerdheid teruggebracht!” Dit jaar wil zij dan ook al haar talenten combineren en dit aan de wereld laten zien. Zij streeft naar meer optredens en het volledig produceren van haar eigen nummers. Andere artiesten wil zij steunen door haar songwriting skills te upgraden. Ook wil zij reizen en de wereld zien door haar muziek. “Een optreden in een Franse bar, of misschien sta ik ineens in Japan…” The main goal is om uiteindelijk naar de achtergrond te treden en andere youth begeleiden in hun creativiteit. Wij zijn benieuwd naar de veelzijdige talenten van Marassa. Blijf haar tune ‘Goddes feel‘ streamen.

 

Volg Marassa op Instagram

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Nicki Minaj released freestyles ‘Barbie drip’ & ‘Barbie goin bad’

Kelly Rowland maakt een nieuwe lady hit ‘Crown’