in

What’s New: Papi Mikey Dinero is going for the whole globe

Afgelopen week kwam onze favoriete chulo ‘Papi Mikey Dinero’ even langs the Backstage Bastards Office om te praten over zijn proces tijdens het maken van La Vida Loca en hoe zijn leven als artiest in een rap tempo is veranderd.

De rapper uit Amsterdam Noord heeft tijdens het opgroeien eigenlijk altijd wel muziek om hem heen gehad. Thuis luisterde hij graag naar muziek van Big Pun, Tupac & Biggie en dat zijn dan ook meteen drie artiesten waar hij enorm tegenop kijkt. Zelf muziek maken begon in zijn tienerjaren al een beetje. Veel mensen om hem heen maakte muziek en op den duur is hij er zo zelf ook een beetje ingerold. “Op de middelbare school rapte ik wel eens op beats die mijn vrienden maakten. Destijds nam ik muziek nog niet zo heel serieus, maar ik vond het wel tof om te doen. Eigenlijk heb ik pas 2 jaar geleden de keus gemaakt om echt voor een carrière in de muziek te gaan!”

Toen de keus vast stond, werd het tijd voor een artiesten naam. Hij werd vaak met ‘Papi’ aangesproken vanwege zijn Venezolaanse roots en het bekte lekker bij zijn voornaam Mikey. Om daar dan nog ‘Dinero’ achter te plakken was een voor de hand liggende keuze want tja…..”it’s always about the money”.

Er zijn nog niet genoeg chulo's die de muziekscene willen kantelen

Als wij hem vragen wat voor muziek hij maakt, verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. “In sommige culturen zijn mijn verses gelijk aan bijbelverzen”, grapt hij vervolgens. “Ik ben de afgelopen twee jaar vooral bezig geweest met het creëren van een eigen stijl, die ik niet perse in een genre zou willen plaatsen, omdat ik niet wil concurreren met anderen binnen de industrie! Ik heb mijn eigen sound en wil daar trouw aan blijven” Het is dus niet zo gemakkelijk om Mikey in een bepaalde categorie te plaatsen. Zijn sound is naar eigen zeggen net zo ‘Pitbull als Gucci Mane' en hij vindt het vooral belangrijk om onderscheidend te blijven. “Er zijn nog niet genoeg chulo's die de muziekscene willen kantelen en daar wil ik graag verandering in brengen”.

 

Ik maak gewoon pokoes hier en daar voor de lol

Mikey heeft een goede band met de heren van De Jeugd van Tegenwoordig. Vlak voor hij serieus aan de slag ging met muziek maken, ontving hij een telefoontje van Vjeze Fur die per toeval een track van hem had gehoord in de auto. Toen hij werd uitgenodigd in de studio, dacht hij eerst dat het en grap was. Vjeze Fur liet hem weten dat hij de track hard vond klinken en vroeg hem of hij het overwoog serieus met muziek in de slag te gaan. “Op dat moment dacht ik: ik maak gewoon pokoes hier en daar voor de lol, maar ik was ready om aan de slag te gaan”.

Be on the look out for H.E.C.T.O.R

De gespendeerde tijd met De Jeugd van Tegenwoordig heeft hem erg goed gedaan. ” Zij hebben mij geleerd mijn eigen lane te creëren. Je moet in je eentje kunnen rijden op die baan, want zo zorg je ervoor dat je blijft onderscheiden”. Dit ‘onderscheidde' zal ook terug te horen zijn op het album dat eind 2018 gelanceerd zal worden.  Zijn album genaamd H.E.C.T.O.R.  staat voor Hazle Eye Chulo Trap Oriented Revolutionary en bevat een mix van verschillende  smaken en stijlen zoals reggaeton, salsa, hip hop en trap ! Op zijn Album zijn o.a. samenwerkingen terug te horen met DJ Jean, Abel en uiteraard de Jeugd van Tegenwoordig.

La Vida Loca is de 60K views al voorbij

Het is inmiddels drie weken geleden dat zijn eerste single afkomstig van H.E.C.T.O.R is uitgebracht.  La Vida Loca heeft nu ongeveer 60k views op Youtube en is meer dan 14.000 keer beluisterd op Spotify. “Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten, maar ik vind dat het voor een eerste single super lekker gaat”.


Gisteren kwam zijn 2e single ‘Gucci Loafers' uit. De track die geproduceerd is door DJ Jean is een ode aan de favoriete schoenen van Mikey. Om de bijhorende clip te schieten vlogen de heren samen af naar het mooie Marbella. Wij van Backstage Bastards vinden het een prachtige clip en we zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Je kunt Gucci Loafers hier bekijken.

Volg Papi Mikey Dinero ook op instagram

View this post on Instagram

Nu online ! @Papimikeydinero & @djjeanofficial – Gucci Loafers follow mij en check de link in mijn bio voor de clip !

A post shared by Papi Mikey Dinero 🌴 (@papimikeydinero) on

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Farid Bang, Capo, 6IX9INE en SCH droppen de video voor “International Gangstas”

Travis Scott performed ‘Sicko Mode’ live op SNL