Connect with us

Backstage Bastards

What’s New: Sarah-Jane starves the ego and feeds the soul

What's New

What’s New: Sarah-Jane starves the ego and feeds the soul

Van melodietjes na zingen en eigen deuntjes maken tot aan het nadoen van typetjes en korte dansjes verzinnen. Sarah-Jane Wijdenbosch heeft al op zeer jonge leeftijd een diepgewortelde liefde voor performen ontwikkeld en dat heeft ze nooit meer losgelaten. Haar moeder wist ook altijd al dat zij een artiest zou worden. Ze kwam langs at the Backstage Bastards office om ons te vertellen hoe zij zichzelf ontplooit heeft tot de getalenteerde artiest die zij nu is.

Het begin van een mooie muzikale ervaring

Sarah-Jane is een Amsterdamse zangeres van Surinaamse afkomst en tegenwoordig woont zij in Almere. Van zelf schrijven tot produceren en performen, Sarah-Jane doet het allemaal. Ze leeft en ademt muziek. Als jong meisje wilde zij graag acteren en op 12-jarige leeftijd gaf zij zich daarom op voor een talentenshow in de kerk. Doordat ze deze talentenshow won ontdekte ze haar eigen talent en vanaf dat moment wist ze dat ze er werk van moest maken.  Op haar 18e studeerde ze aan ROC Wibaut als directiesecretaresse/managementassistent, maar ze kwam er al gauw achter dat een muzikale studie een betere keus voor haar was. Toe ze hoorde dat er een nieuwe muziekopleiding zou starten op ROC Spaklerweg, wist zij wat haar te doen stond. 

In de eerste instantie wilde zij zich focussen op haar songwriting en de ontwikkeling hiervan. Vroeger schreef ik nog simpele ‘ik houd van jou, ik blijf je trouw’ type teksten. Ik had zoveel te vertellen, maar kon het nog niet goed verwoorden.” Ze heeft ontzettend veel aan de opleiding gehad en heeft veel gestelde doelen kunnen wegstrepen. Ze heeft zich kunnen ontwikkelen op het gebied van muziek schrijven, maar ook veel mensen leren kennen die haar muziek begrepen. Mensen die haar teksten muzikaal konden vertalen en als een team konden aanvullen. Één van de waardevolste dingen die ze eraan heeft over gehouden is dat zij tijdens deze opleiding haar bandleden hier heeft leren kennen. Zij werkt tot op de dag van vandaag met ze samen en onder de naam ‘Sarah-Jane and the Xperience' hebben ze samen veel muziek gemaakt en podia gepakt. Inmiddels zijn we 11 jaar verder en staat dezelfde band bekend als Deuxperience en zijn ze niet weg te denken uit de Nederlandse muziekscene.

Als vervolg van deze opleiding ging Sarah-Jane naar het Conservatorium van Amsterdam, maar deze opleiding heeft zij na 2 jaar stopgezet. Zij kreeg destijds een theatertour van 60 shows door het hele land aangeboden. Dit was voor haar een moment waarop er veel deuren geopend werden.

De inspiratiebron van Sarah-Jane

‘Mijn moeder heeft mij altijd vertelt dat ik alles kan worden wat ik wil. Het maakt niet uit wat anderen vinden en zeggen. Alles is mogelijk! Zij is mijn grooste motivatie en inspiratiebron'. De woorden van haar moeder hebben haar altijd een drive gegeven om ten alle tijden door te gaan. Op muzikaal vlak is haar grootste bron van inspiratie Erykah Badu. Niet alleen door de muziek die ze maakt, maar ook de dingen waar zij als persoon voor staat, ‘de soul'. Als ze het heeft over soul doelt ze niet alleen op het genre. Soul is voor mij dingen die met “feelings” gezongen, gespeeld of gedanst zijn. Als het uit het hart komt, is het voor mij al soul. Dat kan qua genre dus net zo goed Rock zijn, maar ook pop of hiphop. Het kan alle muziek zijn. Als het maar uit het hart komt.”

All eyes on Sarah-jane

Zij heeft veel projecten gedaan waarin zij background vocals zong, maar ze heeft vooral veel  opgetreden met haar eigen band. Veel mensen denken dat Sarah-Jane begon als ‘achtergrond zangeres', maar het begon in werkelijkheid met ‘The Experience'. De harmonie die ze altijd gezocht heeft vond ze bij deze band. Ze had destijds 4 achtergrond zangeressen, maar praat liever niet in termen van ‘background of lead zangeressen'. Achtergrond of voorgrond het maakt haar niet uit, ze zal altijd alles geven wat ze in huis heeft, ongeacht welke rol. ‘Ik ben een artiest front of back  ik geef altijd 100%' . 

Momenteel wil zij meer de focus leggen op ‘Sarah-Jane' om zichzelf als artiest – maar ook als persoon – beter te leren kennen. Ze is een persoon die altijd bezig is om zichzelf te ‘improven’, maar ze vindt het ook belangrijk om soms even stil te staan bij de dingen die je al behaald hebt. Ze heeft veel toffe dingen bereikt waar ze vroeger nog alleen maar over kon dromen. Daar wilt ze nu even iets meer bij stilstaan. Ze is dankbaar voor alles wat ze bereikt heeft. Door heel hard werken staat ze op de plek waar ze nu staat. Ze heeft daardoor ook kansen op internationaal niveau voor zichzelf weten te creëren.

What is Sarah-Jane up to?

Dit jaar kunnen we ook veel nieuwe dingen van Sarah-Jane verwachten. Het eerste wat eraan komt is een tour in Engeland, waarbij ze voor de tweede keer in het voorprogramma van Billy Ocean mag staan. Vandaag dropte zij in samenwerking met Benjamin Fayah het nummer ‘On the Low‘ en in de maand maart komt er ook weer een nieuwe single aan. Over verdere projecten kan ze nog niet heel veel kwijt, maar ze belooft dat er veel toffe dingen op de agenda staan.

Als Sarah-Jane opkomende artiesten iets mee mag geven is het het volgende: ‘Geloof in jezelf, kom er achter wie je zelf bent en wat je zelf wilt. Heel cliché, maar vooral toen ik ouder werd kwam ik erachter dat dit heel belangrijk is. Je kan wel de hele tijd anderen ‘pleasen’, maar uiteindelijk draait het om jezelf. Door social media is er veel ruis dat de essentie wie je zelf bent een beetje verdwijnt. Dus ik denk dat het belangrijk is dat jonge mensen gaan nadenken over wat ze willen bereiken en daar 100% voor gaan.'

Wij zijn ontzettend benieuwd naar alles wat ze voor ons in petto heeft. Houd haar socials in de gaten en beluister haar nieuwe muziek hier!

 

Volg Sarah-Jane op Instagram

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in What's New

Advertisement

Categories

Advertisement
To Top

Log in

You’ll be automatically logged in 5 seconds.

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Close
of

Processing files…