Connect with us

Backstage Bastards

What’s New: Terugblik 2018

What's New

What’s New: Terugblik 2018

Het jaar 2018 stond voor Backstage Bastards in het teken kennismaken met nieuw en oud muzikaal talent. We hebben veel toffe (upcoming) artiesten over de vloer gehad, maar we zijn ook naar verschillende plekken toe gereisd om met inspirerende muzikanten in gesprek te gaan. In deze editie van ‘What's New' delen we van alle artiesten die wij gesproken hebben een uitspraak die het meest is blijven hangen én ons favoriete nummer. 

Volgens Fereaux is het niet verstandig om op vrijdag je mail te checken. Een wijze les van zijn vader, die hij weer met ons deelde. Het nummer ‘Fridays' waarin hij ons waarschuwt vooral weg te blijven van de mailbox is dan ook één van onze favo's! Het interview met Fereaux kun je hier lezen.

 

Jabron heeft ons laten zien dat geloven in je eigen dromen in combinatie met keihard werken veel deuren kan openen. Als kind keek hij ontzettend op naar Chris Brown en uiteindelijk belandde hij met hem in een studiosessie. Één van zijn toekomstdoelen is ‘Jabron ft. Chris Brown', volgens hem slechts een kwestie van ‘aftellen'. Ondertussen genieten wij van onze favoriet ‘Countdown‘ afkomstig van zijn EP Potion Lees meer toekomstplannen van Jabron in ons interview. 

 

De uitspraak ‘muziek is geloof en geloof is muziek' van Amartey is écht bij ons blijven hangen. Vol bewondering luisterden we hoe hij zijn passie voor het maken van muziek onder woorden probeerde te brengen, maar als wij naar zijn laatste EP luisteren zijn wij meer dan overtuigd. Het kiezen van een favoriet vonden wij een enorme uitdaging, maar voor ‘the sake of' goodvibes gaan we voor ‘More Energy‘. Lees hier het interview met Amartey.

What's New: "Amartey geeft ons meer energie" | Backstage Bastards 8

Vanuit zijn muzikale dip verblijdde Makkie ons met zijn EP ‘These Days‘ en naar eigen zeggen heeft dit project uiteindelijk de rode draad in zijn leven vertaald. Wij vinden het super tof om te zien hoe hij muziek heeft ingezet om ergens uit te klimmen en dat hij dit blijft doen voor de rest van zijn leven. Ons favoriet is ‘Rest of my life‘. Lees het interview met Makkie hier.

What's New: Makkie bewandeld eigen muzikale weg | Backstage Bastards 1

Onze eigen Papi Mikey Dinero is trouw aan zijn eigen sound en dat horen we duidelijk terug in onze favoriete track ‘Gucci loafers‘. Hoe hij vasthoudt aan zijn eigen stijl en daarmee zichzelf onderscheidt vertelt hij in zijn interview. Lees het hier terug.

G2ng zijn van plan zich zelf op de kaart te zetten door ‘echt' te blijven. In hun muziek kun je terug horen wie de heren écht zijn en met het nummer ‘Hyena's‘ geven ze ons vast een voorproefje. Lees hier het interview met G2ng.

Het is vooral de denkwijze van LVZY die ons heeft geïnspireerd. Met zijn muziek houdt hij zijn luisteraars met beide benen op de grond door clubbangers te combineren met inhoudelijke nummers. Het nummer ‘wat zou je doen‘ is daar een mooi voorbeeld van. Lees het interview met LVZY hier.

Beckie werd verliefd op ‘die life' en maakt muziek waar zij 100% achter staat. Op ‘Confetti‘ laat zij ons horen wat zij in huis heeft. Lees het interview met Beckie hier terug.

James Francis inspireert ons door zoveel mogelijk zichzelf te zijn en dit ook door zijn muziek te laten horen. Hij weet het commerciële in zijn nummers terug te brengen terwijl hij toch erg dicht bij zichzelf blijft staan. Zijn nummer ‘Bring you home‘ is ons favoriet! Lees hier het interview terug.

Talvin verraste ons door november te claimen en elke vrijdag een freestyle met bijbehorende clip te droppen. Hij is ervan verzekerd dat als je in het Engels rapt je de hele wereld kan bereiken. Geen zorgen. Ons favoriet is dan ook ‘No Worries‘. Lees het interview hier terug.

Lady Shaynah vertelde ons hoe het is om een muzikale duizendpoot te zijn die merendeels zelf regelt. Alhoewel het heel druk kan zijn geniet zij van each step of the road. Iedereen bewandeld zijn/haar eigen pad. Wij kozen het nummer ‘Over‘ omdat dit hierbij aansluit. Lees het interview hier terug.

Dani Deaux praat met ons over haar talenten, zij zingt en rapt. Alhoewel zang haar voorkeur heeft vind zij het vooral belangrijk om dicht bij zichzelf te blijven. Als mensen haar muziek horen moeten zij weten, dit is Dani! En zij is niet seizoensgebonden. Ons favoriet van haar is ‘Deaux Season‘. Lees het interview hier terug.

Berano vertelt met ons favorite nummer ‘Wavey‘ niet alleen zijn eigen verhaal, maar ook dat van anderen. Het is een ode aan zijn hood. Voor de Visuals hiervan heeft hij voor 2019 mooie plannen. Lees hier zijn interview terug.

Voor Jong Louis & MC Lost is muziek een uitingsvorm die therapeutisch werkt en daar sluiten wij ons volledig bij aan. De naam van de EP, ‘Jij APC, ik ABC‘ is dan ook een line die voorkwam uit een oudere freestyle van MC Lost. En samen met Jong Louis en andere talenten hebben zij het tot een succes gemaakt. Check hier het interview.

Wij zijn dankbaar voor alle talentevolle artiesten die wij hebben mogen interviewen en kijken naar uit voor de inspirerende gesprekken die wij in 2019 gaan voeren. Wij wensen iedereen een muzikaal 2019!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in What's New

Advertisement

Categories

Advertisement
To Top

Log in

You’ll be automatically logged in 5 seconds.

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Close
of

Processing files…