in

Work ‘N Live: “Dit is nog maar het begin”

‘Work ‘N Live’ is waar de naam van de 3-koppige rapformatie WNL voor staat. Ondanks het misschien voor zich spreekt heeft het toch iets mysterieus over zich. Een naam die naar onze mening precies bij de heren past. De voormalig ‘artist of the week bij FunX is zonder twijfel enorm getalenteerd, maar niet direct loslippig te noemen. Naar eigen zeggen willen zij de muziek laten spreken. Wij zijn geen Backstage bastards als we er niet alsnog in slagen te achterhalen wie zij nu écht zijn.

De Haagse J Gramz en Trapz blijken familie van elkaar te zijn. Zij leren Capolucci, ook wel Lucci genoemd, uit Zoetermeer kennen via gezamenlijke vrienden. Zij groeien op met muziek van grootheden als Biggy, Tupac, Nas, Jay-Z en Weezy. Net als velen anderen uit de buurt besluiten JGramz en Lucci uiteindelijk ook hun eigen muziek te maken. Niet veel later sluit Trapz zich bij hen aan. Toch blijft het succes nog een tijdje uit. “Waar wij vandaan komen is het niet makkelijk om door te breken. Iedereen heeft zijn eigen trots waardoor er misschien minder snel wordt gegund dan in andere steden”, legt hij uit. Het feit dat de uiteindelijke waardering van buitenaf komt lijkt dit te beamen. Als bekende Nederlanders, waaronder Feyenoordspeler Vilhena, filmpjes met hun muziek droppen gaat het hard. Voor zij het weten zijn zij te gast bij FunX als ‘Artist of the week’ met hun nummer ‘La Moula’.

Het album ‘Travailler' van WNL is in Frankrijk opgenomen. In de tijd die zij hier doorbrachten schreven zij nog tien nummers die samen hun tour omschrijven. “Zoals bijvoorbeeld de clip van ‘6AM in Paname’, deze is letterlijk om 6 uur ‘s ochtends in Parijs geschoten.” Door deze spontane actie moeten zij bijna hun camera inleveren nadat zij de politie achter zich aan krijgen. Gelukkig weten zij hun reis en mixtape af te sluiten. Dit doen zij met het nummer ‘La Moula’ dat gaat over positiviteit na een mindere periode. Eenmaal terug in Nederland besluiten zij de clip waarvoor zij er heen zijn gegaan en het bijbehorende nummer niet meer te gebruiken en gaan voor de mixtape. “Doordat we onszelf beter hebben leren kennen zijn we een hele andere kant op gegaan. We willen niets uitbrengen dat wij zelf niet (meer) voelen”.

Dat zij zich vooral laten leiden door wat zij op dat moment voelen is kenmerkend voor WNL. Maar dat is lang niet het enige dat hen onderscheid van de massa. “Zoals je kunt horen zitten we heel erg op de lyrics met als belangrijkste eigenschap ons sterke, melodieuze flow”. Hierbij zijn veel invloeden van oldskool hiphop te vinden, toch identificeren zij zich eerder als newskool. “We willen sowieso onze eigen herkenbare style behouden maar het moet wel beluisterbaar zijn voor de nieuwere generatie.” Daarbij vinden zij het belangrijk dat zo veel mogelijk in eigen beheer blijft. Zo belangrijk dat zij ervoor kiezen alles zelf uit te brengen.

Op het moment maakt WNL hun naam nog steeds waar. Afgelopen twee maanden hebben zij drie nummers uitgebracht (‘City’, ‘Broski’ en ‘Kylie’). Alle drie gaan inmiddels lekker op Spotify en hebben al voor de nodigde streams gezorgd. Naar eigen zeggen ligt er nog veel meer op de plank. “Het is een tijdje rustig geweest maar daar gaat nu verandering in komen”. Deze zomer kunnen we dan ook hun album ‘Vliegtuigmodus’ verwachten. Ze noemen het niet direct een vervolg op ‘Travailler’ maar willen wel laten zien dat zij na het harde werken kunnen gaan leven. Er zullen meer zomerse nummers op te horen zijn met uiteenlopende samenwerkingen. “We werken ook samen met andere opkomende maar zeer getalenteerde artiesten, zoals Dadiboy, Alex Euro en G4NGA P, die ook als enige featuring te horen is op Travailler”. Op de vraag hoe zij zichzelf over vijf jaar zien geven zij liever geen kant en klaar antwoord. Wel is duidelijk dat zij grootste plannen hebben die veel verder gaan dan Frankrijk. “Dit is nog maar het begin. We zijn hongerig naar succes, wij zijn nog lang niet klaar!” Blijf ze checken!

Backstage Bastards Funfact: ‘La Moula’ is het laatste nummer van hun mixtape ‘Travailler’, wat ‘werken’ betekend in het Frans. Zoals de naam al doet vermoeden is het gebaseerd op Franse invloeden. Als we de mixtape beluisteren begrijpen we waarom zij aangeven de muziek voor zich te willen laten spreken. “We waren toen vaak in Parijs, het gaat eigenlijk over alles wat we toen der tijd meemaakten, van feestjes tot mindere tijden”. Opmerkelijk is dat zij er eigenlijk heen zijn gegaan om een clip te schieten voor een ander nummer. “We konden geen nummers vinden om in de auto te luisteren dus schreven we hiervoor binnen anderhalve dag zeven nummers.” Het eerste nummer is ‘Bonjour’ waarin zij vertellen iets leuks te willen doen dat ook nog eens geld oplevert.

Beluister hieronder meer van ‘WNL'

Volg WNL op Instagram

What do you think?

0 points
Upvote Downvote
Staff

Written by Staff

Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

0

Comments

0 comments

Dice is ‘Active’

Pierrii dropt videoclip ‘Intrappen’